Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre SDFF–spelaren gör comeback efter cancern – men nu i ett nytt lag: "Jag har mått förvånansvärt bra"

I januari kom beskedet – SDFF-backen Pernilla Wennman hade drabbats av cancer. Efter behandlingen och kampen mot cancern är hon nu tillbaka på fotbollsplan igen. Men denna säsong spelar hon inte längre för SDFF utanför Kovland. "Det känns jättebra", säger hon.

Annons

Pernilla Wennman besegrade cancern och är nu tillbaka till fotbollen igen.

Allting gick väldigt fort för 28-åriga Pernilla Wennman. I januari kom beskedet att hon drabbats av cancer. Det innebar en paus från fotbollen och träningen. Men för cirka tre månader sedan började hon sakta men säkert komma tillbaka till fotbollen och träningen igen.

– Det känns jättebra, trots att jag har varit sjuk har jag mått förvånansvärt bra. Jag har blivit tröttare, men jag har ändå mått bättre än vad jag trodde att jag skulle göra, säger Pernilla Wennman.

Läs också: Sandra Sandberg om vardagspusslet som kvinnlig elitfotbollsspelare och drömmen om Allsvenskan

Efter tre säsonger i SDFF och Elitettan kommer hon istället att spela för Kovland i division II.

– Jag visste inte riktigt hur jag skulle göra denna säsong. Jag hade inte haft orken att satsa på den nivån. Kovland känns som ett bra alternativ. Det kändes naturligt och det var något som jag hade funderat på redan innan jag blev sjuk, säger hon.

Hon tränar med SDFF en gång i veckan och med sin nya klubb cirka två gånger i veckan. Men hon tränar även själv utanför fotbollen i form av crossfit, löpning och gym.

– Från början orkade jag knappt med uppvärmningen på träningarna. Det jag tappat var konditionen och styrkan. Men det börjar komma tillbaka, framförallt styrkan, säger hon.

Läs även: Hon bakar kakor på jobbet – och spelar elitfotboll på fritiden: "Något annat alternativ finns inte"

Wennman känner många av tjejerna i sitt nya lag. SDFF-duon Ida Brännström och Jenny Nordenberg kommer hon bland annat att spela med.

– De är bra tjejer utanför planen. Jag känner många sedan innan både på och vid sidan av plan, säger Pernilla Wennman.

Vad har du saknat mest med fotbollen?

– Det är lagsammanhållningen som jag saknat. Det ska bli kul att få spela igen, men det känns lite nervöst, jag kommer att konkurrera som alla andra. Men jag är taggad, säger Pernilla Wennman.

Mer läsning

Annons