Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre Sundsvallsspelaren Joakim Nilsson syndabock i OS-premiären: "Känns surt nu"

Artikel 3 av 15
Sommar-OS i Rio 2016
Visa alla artiklar

Joakim Nilsson orsakade straffen som gav Colombia 2–2. Men kunde inte göra mycket åt att bollen tog på armen. "Det var kanske straff, men det känns surt nu", säger mittbacken.

Annons

160804 Sveriges Joakim Nilsson deppar fotbollsmatchen mellan Sverige och Colombia den 4 augusti 2016 under OS i Manaus.Foto: Carl Sandin / BILDBYRN / kod CS / 57918

Sveriges fotbollsherrar hade ledningen med 2–1 och var inte mer än drygt en kvart från att inkassera en trepoängare i OS-premiären på Arena da Amazônia i Manaus.Men Colombia fick, lite turligt, straff när Nilsson touchade bollen med armen i en duell i eget straffområde.

– Jag vet inte om han knuffar mig först eller om han drar i mig, men jag hamnar lite i obalans. Sedan är det små tillfälligheter att den åker upp min arm. Jag kan inte göra så mycket, säger förre Sundsvallsspelaren.

Dorlan Pabón var obarmhärtig från straffpunkten och Nilsson och Sverige fick nöja sig med en poäng.

– Vi är inte nöjda. Det var många stunder där vi spelade bra fotboll och jag tycker vi var det bättre laget, säger Nilsson.

Förbundskapten Håkan Ericson om straffsituationen:

– Straffregeln kan vi diskutera i hundra år, det finns inget rätt eller fel. Det är ju en bedömningsfråga, jag har för dålig vinkel för att säga att den är fel. Men jag hoppas att domaren vet vad han gör, när han dömer straff i ett så avgörande läge.

Alla artiklar i
Sommar-OS i Rio 2016
Annons