Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första trepoängaren för Giffarnas U21 efter uppehållet: "Det är aldrig fel att vinna"

Giffarnas U21 ställde upp med flera a-lagsspelare i hemmamötet med Sirius. De tog tidigt kontroll över matchen, men skapade lite spänning i den andra halvleken efter att ha gått från en 3–0-ledning till 3–2.

Annons

Giffarna tog tre poäng i hemmamötet med Sirius.

Efter uppehållet spelade Giffarnas U21-lag 1–1 mot AIK hemma på Norrporten Arena. Därefter väntade en drabbning mot serieledande IFK Norrköping som slutade poänglös för Sundsvalls del. Men trepoängaren kom under måndagen mot IK Sirius FK. Johan Eklund kunde nicka in inledningsmålet och bara ett par minuter senare kunde Kristinn Steindórsson uttöka ledningen.

– Vi fick en bra start och försvarade oss bra. Samtidigt skapade dem inte så mycket över huvudtaget mot vårt mål. Offensivt var vi också bra stundtals, men det var varierad kvalitet och vi kunde ha hotat dem mer än vi gjorde, säger GIF Sundsvalls tränare Mikael Bengtsson.

Giffarnas Peter Wilson kunde göra 3–0 i den 60:e minuten. Därefter trappades tempot ner och hemmalaget slappnade av. Då tog Sirius tillfället i akt och reducerade två gånger om, vilket fick hemmalaget att vakna.

– I början av andra fortsatte vi spela bra men efter 3–0-målet gick vi ner oss. Jag vet inte om det är medvetet eller omedvetet men då tog vi inte de där sista meterna. Men när de gjorde 3–1 och 3–2 vaknade vi till och tog tillbaka matchen, säger Mikael Bengtsson.

Shpetim Hasani gjorde det slutliga 4–2-målet.

Sundsvalls Shpetim Hasani kunde avslutningsvis göra 4–2 i slutminuterna. Segern bidrog till att Sundsvall klättrar i tabellen från femte till fjärde plats. Nästa match spelas den 26 juli då Örebro väntar på bortaplan.

– Vi ska försöka spela som vi kommit överens om och det finns alltid saker man kan förbättra. Vi ska ta med oss det sätt som vi tog oss an den här matchen i dag, säger Mikael Bengtsson.

Matchfakta:

GIF Sundsvall–IK Sirius FK 4–2 (2–0)

Mål, GIF: 1–0 (28) Johan Eklund, 2–0 (30) Kristinn Steindórsson , 3–0 (60) Peter Wilson, 4–2 (83) Shpetim Hasani.

Domare: Arian Chalak.

Mer läsning

Annons