Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF-anfallarens galna målsuccé – fem mål i samma match: "Men vi mötte barn"

Han har ännu inte fått chansen från start i någon av årets matcher i Allsvenskan. Men mot Hammarby i U21-serien smällde Johan Eklund in hela fem bollar – och han har gjort åtta mål på de två senaste matcherna i serien. "Egentligen tio", säger anfallaren själv.

Annons

Johan Eklund.

Fyra inhopp och ett mål är Johan Eklunds facit i Allsvenskan den här säsongen. Anfallaren vill ha mer speltid – det visade han mot Hammarby i U21-serien.

LÄS OCKSÅ: GIF-forwarden om den obefintliga speltiden: "Känns åt helvete att inte ha fått en minut"

Lagkaptenen Eklund stod då för samtliga fem mål när GIF Sundsvall vann med 5–2.

– Fem mål har jag inte gjort i samma match vad jag kan komma ihåg. Fast egentligen gjorde jag det faktiskt i förra U21-matchen också, men då fick jag två bortdömda. Men jag skulle säga att jag gjort tio på de två matcherna, säger anfallaren med ett skratt.

Vad betyder de här fem målen för din del?

– De säger att jag fortfarande kan göra mål. Skönt för egen del att visa att även om man inte får så mycket speltid i A-laget så kan man göra lite mål i B-laget.

– Det spelar kanske inte så stor roll, men det är bättre än att inte göra mål. Vi mötte ju barn i dag, det var ett väldigt ungt lag. Men målen ska göras, det är alltid positivt.

Har du tvivlat på dig själv när du fått sitta på bänken?

– Nej, jag vet vad jag kan och vad jag kan bidra med. Tränarna har valt andra kvaliteter hittills och det är en nackdel för mig, men det har gått bra för laget.

Hur ser du på din situation?

– Den är inte optimal, man vill spela mer. Men det är bara fortsätta visa på träning och när man får hoppa in att man finns där och att jag är redo.

GIF hade ett meriterat lag med bland andra Dennis Olsson, Sebastian Rajalakso och Shpetim Hasani i startelvan.

Så var Johan Eklunds mål

"Shpetim ordnade först en straff som jag satte. 2–0 kom efter en nick på bortre stolpen och 3–0 var en djupledsboll som jag tog med i steget. Då hade det gått en kvart ungefär. I andra halvlek tog det inte så lång tid innan fyran kom, det var efter ett inlägg eller en hörna som jag kunde raka in den i öppet mål. Sista var ett inspel snett inåt bakåt från kanten där jag drog in min egen retur", säger Eklund.

U21 Allsvenskan Norra

GIF Sundsvall–Hammarby IF 5–2 (3–0)

Domare: Arian Chalak.

Mer läsning

Annons