Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF-kvartett till Selånger FK

En målspruta från Edsbyn, Sunds Niklas Bengtsson, en division I-meriterad spelare – och så en hel kvartett från GIF Sundsvalls juniorer.

Selånger FK förstärker truppen inför den kommande säsongen i division II.

Annons

Flera spelare har på sistone skrivits upp på listan över nyförvärv hos Selånger.

Som Niklas Bengtsson, försvararen som ansluter från Sund IF och som tidigare representerat GIF Sundsvall.

Selånger hoppas också ännu på att knyta till sig Bengtssons Sund-kollega, mittfältaren Per Nyman.

– Det är inte så att vi står och faller med honom, men Per skulle vara värdefull för oss, säger SFK-tränaren Anders Högman.

Medan han går i väntans tider kring Nyman kan Högman i stället glädja sig över andra nyförvärv, till exempel Edsbyns anfallare Oliver Widahl som Selånger ville ha redan inför fjolåret.

– Han var tvåa i skytteligan i vår serie den gångna säsongen, berättar Högman.

Till nyförvärven kan också yttermittfältaren/anfallaren Petter Andersson från division I-laget Frej i Stockholm räknas in. Liksom fyra killar födda 1992 från GIF Sundsvalls Tipselit-lag; Christoffer Nerkman, forward/yttermittfältare, Carl Bergseije, central mittfältare, Dennis Sjölén, mittback, och Dennis Brännlund, vänsterback.

– Det är bra utbildade spelare som spetsar till konkurrenssituationen. Steget till att bli seniorspelare är stort och det kommer ta lite tid för dem, men de har goda möjligheter att vara med och tävla om platser i startelvan, säger Högman.

Mer läsning

Annons