Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF-mittfältaren efter Islands skräll: ”Vi vill göra avtryck i den här turneringen”

Nog för att han blev kvar på bänken under 90 minuter – upplevelsen var ändå gigantisk. GIF Sundsvalls Rúnar Sigurjónsson njöt efter 1–1 mot Portugal och menar att det här bara var början på Islands EM-äventyr. "Vi vill göra avtryck i den här turneringen", säger mittfältaren.

Annons

Rúnar Már Sigurjónsson

Som väntat fick Rúnar Sigurjónsson börja på bänken i Islands EM-premiär mot Portugal. Det isländska laget krigade sig till en poäng och det var en nöjd Sigurjónsson som mötte Sporten vid midnatt.

– Innan matchen var det lite känslosamt, men när den börjar är alla fokuserade och det var en bra start med en poäng, säger han.

Hur högt rankar du den här matchen i isländsk fotbollshistoria?

– I kvalet slog vi Holland borta, det var nog den största i historien. Men den här måste vara där uppe. Bara att vara i EM är det största, och alla trodde nog att vi bara skulle vara här, ge allt men inte vara tillräckligt bra. Men vi visade att vi är ett bra lag.

Stödet från läktarna var imponerande och lyfte kanske det isländska laget när Portugal låg på som mest.

– Fantastiskt. Jag tror att runt tio procent av befolkningen är här och det var runt 7-8000 på den här matchen. Du kunde ju höra själv, de är helt otroliga,säger han och fortsätter:

– För mig är det här en dröm som går i uppfyllelse.

Även om Island gladdes över en poäng mot Portugal så var man snabba med att blicka framåt och trycka på att laget inte är nöjd med att bara var på plats i Frankrike.

Rúnar Sigurjónsson vill ha mer.

– Vi vill göra avtryck i den här turneringen, inte bara vara här och tro att det är grejen. Alla vill spela, alla på bänken också, men vi stöttar hela tiden varandra. Det har varit kul att vara här den här veckan, och nu blir det ännu mer intressant, säger Sigurjónsson.

Hur ser du på din roll i laget?

– Jag tror alla vet sin roll och vart man står i truppen. Man måste träna hårt och vara redo att spela. Om man kommer in, då vet alla exakt vad man ska göra. Jag har inga krav på något utan ska bara se till att vara redo.

LÄS MER:

Den osannolika resan – därför gick Island till EM: "Vinner och förlorar som ett lag"

Lagerbäcks nya superskräll – Island tog historisk EM-poäng mot Portugal

Historisk EM-premiär för Lagerbäcks Island: "Självklart ska vi försöka stänga ner Ronaldo"

Emil Forsberg efter EM-debuten: "Jag kan mycket bättre"

Sportens Oskar Lund på plats i Saint-Étienne.

Mer läsning

Annons