Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Giffarnas U21 kryssade mot AIK i premiären efter matchuppehållet: "Vi skulle i alla fall inte ha förlorat"

GIF Sundsvalls U21 ställde upp med en ung trupp mot AIK. Men en stark inledning och kvittering resulterade i en poäng. "Vi gör ändå en helt okej prestation efter våra förutsättningar", säger Sundsvalls tränare Mikael Bengtsson.

Annons

Det kraftiga regnet avtog precis i samma stund som matchen mellan GIF Sundsvall och AIK i U21 Allsvenskan startade på Norrporten Arena i Sundsvall. Efter att serien haft ett par veckors matchuppehåll var det återigen dags för spel och båda lagen ställde upp med unga lag. Förutom Lloyd Saxton och Peter Wilson var det i princip hela Sundsvalls U19 och ett par spelare från U17 som kom till start för Giffarnas räkning. Trots det stod Sundsvall stod för en fin inledning.

– De första tio minuterna hade vi fina chanser med både ribbskott, friläge och nick i straffområdet som gick strax utanför stolpen så jag tycker att vi hade de bästa målchanserna, säger Mikael Bengtsson.

Läs mer: Hasani ordnade drömstart – men GIF Sundsvalls U21 föll mot toppat AIK

Sundsvalls Peter Wilson gjorde lagets enda mål.

Men Sundsvall tappade boll och släppte igenom Alan Naib som fick friläge och kunde göra inledningsmålet bakom Lloyd Saxton i Sundsvallsmålet. Men strax innan halvtid kunde Giffarnas anfallare Peter Wilson kvittera till 1–1.

– Vi pratade i halvtid om att jobba kompakt som lag i försvaret och att offensivt vara spelbara och jag tycker att stundtals gjorde vi det bra, säger Mikael Bengtsson.

Läs mer: GIF-anfallarens galna målsuccé – fem mål i samma match: "Men vi mötte barn"

Sundsvall gick ut i den andra halvleken och hade mycket bollinnehav och flera anfall. Men någon mer utdelning blev det inte varken för AIK eller Sundsvall och matchen slutade 1–1.

– Jag har känslan av att vi skapade fler målchanser och hade farligare lägen. Men det var inte ett orättvist resultat. Vi kanske skulle ha kunna tagit tre poäng men vi skulle i alla fall inte ha förlorat, säger Mikael Bengtsson.

GIF Sundsvalls U21 inledde säsongen tungt med tre raka förluster men vände trenden innan matchuppehållet. Laget har nu tagit nio poäng på tio matcher och nästa match spelas den 27 juni då Sundsvall möter serieledaren IFK Norrköping på bortaplan.

Mer läsning

Annons