Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellström: "Jag vill att killarna ska kunna njuta"

/

Tanken med denna inför-artikel var att få loss Kramfors startelva och försöka matcha den mot Djurgårdens förväntade.
– Tyvärr kan du inte få den redan. Vi hade några killar som spelade med Frånö i kväll och någon skadade sig enligt vad jag hörde, men vi kommer inte ha spelarbrist, garanterar KA-tränaren Janne Hellström inför "Årets Match" - uppvisningsmatchen mot allsvenska Djurgården i kväll.

Annons

Allsvenska Djurgården kom i måndags och avslutar nu sitt tredagarsläger med en match på Kramfors IP mot ett heltaggat hemmalag.

– Ja, det är ju en sådan här match man skall kliva fram och visa upp sig. Så det gäller för oss ledare att få våra spelare att känna sig tillräckligt bekväma så att de vågar gå ut och ha roligt, säger hemmacoachen Janne Hellström.

Att det blir en målrik tillställning kan man nästan utgå ifrån.

– Det tror jag med, men det blir ju inte roligt att det blir en massa mål åt bara ett håll. Varken för något av lagen eller publiken.

Kan du ge oss din startelva?

– Nej, den får vi nog ta strax innan. Vi har lite skador i truppen sedan tidigare och vi fick visst ytterligare en i kväll (Joel Book-Söderberg drog en baksida), men nog kommer jag att ha spelare på bänken så det räcker. Men för den skull kan man ju inte gå runt på 20 man eller nå´t sådant, påpekar Hellström som inte haft möjlighet att scouta motståndarnas träningar.

– Jag har jobbat, så tio minuter är allt jag sett. Men ligger man topp-5 i allsvenskan så har man självklart kvalité i hela truppen. Det gäller för oss att stå upp och jobba för varandra och förhoppningsvis göra mål framåt också, klargör Hellström.

* * *

Hur Djurgårdens tränare Pelle Olsson skall matcha den 17-mannatrupp han har till sitt förfogande återstår att se. Så här såg i alla fall startelvan ut mot Malmö FF i den senaste allsvenska matchen:

Målvakt: Kenneth Höie

Backlinje: Tim Björkström, Emil Bergström, Omar Colley, Jesper Arvidsson

Mittfält: Haris Radetinac, Alexander Faltsetas, Kevin Walker, Kerim Mrabti (Karlström, 85)

Forwards: Sam Johnson (Andersson, 74), Nyasha Mushekwi (Jawo, 74)

Bänk: Hampus Nilsson, Fredrik Stenman, Stefan Karlsson, Daniel Berntsen, Jesper Karlström (in 85), Sebastian Andersson (in 74), Amadou Jawo (in 74).

Av dessa är fyra ute på landslagsuppdrag och kommer därmed inte till spel på IP i kväll. Det handlar om Omar Colley (Gambias A-landslag), HFF-bekantingen Sam Johnson (Liberias A-landslag) samt Kerim Mrabti och Jesper Karlström (i det "yngre" U21 landslaget).

* * *

– Men även om de nu stoppar in spelare nummer femton-arton i deras trupp så är det garanterat riktigt bra spelare. Vår målsättning är att göra så bra motstånd som möjligt, men framför allt hoppas jag att killarna kan gå ut och njuta av att få spela den här matchen.

KA-tränaren Janne Hellström poängterar att det förmodligen handlar om "once-in-a-lifetime" att få ställas mot ett nationellt topplag.

– Det är säkert en 20-25 år sedan vi hade ett så starkt lag på plats i Kramfors senast. Man får gå tillbaka till den period då vi nästan alltid fick ett engelskt ligalag på besök på somrarna. Hoppas verkligen att vi kan locka rejält med folk till matchen bara.

Hur många siktar Ni på?

– Som vanligt beror det väl på vädret, men det vore häftigt om vi kunde bli uppemot 1000. Vi skall göra allt för att de skall känna sig belåtna när de hem i alla fall, avslutar Janne Hellström.

Mer läsning

Annons