Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemmaplan fördel för både SDFF och Ånge

Ledigheten är över. Verkligheten är här.
För de lokala fotbollslagen och för undertecknad.
Det är mitt i sommaren och samtidigt vardag. Men utan någon direkt lunk – för till helgen sparkar allt igång igen.

Annons

I damettan är spännvidden enorm mellan lagen som konkurrerade så sent som i fjol; SDFF jagar i toppen och Selånger är hopplöst efter. Noll poäng och den inte speciellt smickrande skräckmålskillnaden 2–56 säger det mesta. Ska man hitta något positivt i Selångers mörker är att det ändå lär bli en lärorik säsong för de unga tjejerna. De får se, lära och förhoppningsvis inspireras till fortsatt satsning nu när de ser vad som krävs på seniornivå.

SDFF har imponerat rejält och har alla chanser i världen att ta klivet upp. Sundsvall ska, kort och gott, ha ett lag högre upp i seriesystemet även på damsidan.

Det är tryggt och tätt i defensiven. Och mittfältet, med Ellen Löfqvist i centrum, är det bästa jag sett i serien den här säsongen.

En intressant månad väntar och SDFF möter toppkonkurrenterna på hemmaplan; Gamla Upsala SK (9 augusti), Täby FK (22 augusti) och Gustafs GoIF (12 september). Det bådar gott för Kenneth Svensson & Co som inte tappat poäng i Sundsvall under 2015 och bara släppt in ett endaste mål. Alla som gillar fotboll borde gå och se minst en av matcherna. Alla hittar till Norrporten.

SDFF vill upp – SDFF ska upp.

I herrtvåan gick Ånge till sommarlov med en formkurva som pekade nedåt. Två förluster på de tre sista matcherna fick nog Benny Matsson att grubbla en smula.

Men precis som för SDFF har tabelltvåan Ånge de viktigaste toppmatcherna på hemmaplan, inklusive prestigederbyt mot Selånger. Trean Boden kommer till IP i mitten på augusti och den 10 oktober avslutas herrtvåan.

Ånge tar emot Hudiksvall som leder i detta nu.

Lever serien då är det upplagt för dramatik de luxe.

Mer läsning

Annons