Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Holm fick inte vinna – trots drömmålet

/
  • De två tvåmålskyttarna Ivan Kajajas Muwanguzi och Stefan Näslund från Torpshammars IF och Holms SK under division 5-mötet på Holmvallen.
  • Stefan Näslunds långskott seglade in i mål från halva planen och betydder 1–0 för hemmalaget Holm.
  • Egentligen spelar Stefan Näslund med Sund IF i division IV men via låneavtal kan han förstärka Holms SK i division V.
  • Fikadags på Holmvallen i halvtid.
  • Ivan Kajajas Muwanguzi kom till Sverige för två månader sedan men höll god klass mot Holm och stod för två mål för sitt Torpshammar.

De hade ledningen tre gånger om men tappade den lika många gånger. Holms SK kämpar på i botten med en tunn trupp.
– Vi får ändå se det som ett fall framåt, säger den inlånade tvåmålsskytten Stefan Näslund.

Annons

Det har varit kämpigt både för Holm och Torpshammar i herrarnas division V. Hemmalaget hade bara en seger under våren medan Torpshammar tappat i tabellen efter två raka förluster.

Holmvallen bjöd på traditionell inramning för en lägre serie med mygg, snedsparkar och riktigt gräs som underlag. Dagen hade bjudit på regn och gjorde att spelet blev något svängigt.

Hemmalaget såg ut att kunna ta hem det hela tack vare Stefan Näslund som lånats in från Sund IF i division IV. Ett tidigt drömmål från halva planen ställde Simon Eriksson i målet.

– Det händer inte ofta så det var kul. Jag såg att han var långt ute så det var lika bra att prova och fick en bra träff. Det var lyckat, säger Näslund som stärker Holm som haft brist på spelare under sina träningar stundtals.

Näslund nickade även in 3–2 på hörna och känslan var då att hemmalaget skulle klara det. Lyckan blev kortvarig då Ivan Kajajas Muwanguzi kvitterade med 20 minuter kvar.

– Vi får ändå se det som ett fall framåt att vi tar en poäng. Vi får inte de här treorna som vi behöver, säger Näslund.

Laget ligger sist i tabellen och fick nu en välbehövlig poäng mot en toppkandidat. På våren har det även varit tungt att få ihop spelare till träningarna.

– Det kunde väl ha gått hur som helst men surt då vi har ledningen flera gånger om. Vi hade en väldigt jobbig vårsäsong med mycket folk borta och dåliga träningar så kämpar ändå hela matchen, säger Holms tränare Thomas Åslin.

Anfallaren Ivan Kajajas Muwanguzi gjorde Torpshammars två sista mål. Han 19 år gammal och har tidigare inte spelat organiserad fotboll då han kom till Sverige för två månader sedan.

– Motståndarna var väldigt defensiva och planen var väldigt svår. Det är stor skillnad här i Sverige med bra planer och en bra utmaning. Där finns det ingen större framtid för fotbollen utan man får spela på gatan kanske, säger han.

Mer läsning

Annons