Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Island nära åttondelsfinal i EM

/

Island är nära åttondelsfinal i EM.
Portugals och Österrikes hopp om avancemang lever – men favoritlagen är rejält pressade.

Annons

Lars Lagerbäcks Island är på väg att fullborda en jättebedrift. Inför den sista gruppspelsmatchen, mot Österrike, var förutsättningarna klara: Island behöver få med sig oavgjort så är de klart för åttondelsfinal.

I den 18:e minuten lyckades också Jón Bödvarsson sätta dit ledningsmålet efter att ett långt inkast skarvats vidare.

Österrike, som är piskat att vinna, skulle ändå få en jättechans när David Alaba tilldömdes straff. Aleksandar Dragovic tackade för straffansvaret genom att dra bollen i stolpen. I andra halvlek kom till slut kvitteringen efter en fin soloräd av Alessandro Schöpf.

Portugal, som åtminstone behöver oavgjort för att gå vidare, inledde själva matchen med att släppa in ett långskott från erfarne Zoltán Gera. Men med några minuter kvar av andra halvlek slog Cristiano Ronaldo en flott passning till anfallskollegan Nani, som kallt satte kvitteringen. 1–1.

Andra halvlek inleddes med en målfest.

Balázs Dzsudzsák hann på tio minuter ge Ungern ledningen två gånger om, båda målen via vänsterskott som styrdes av försvarande portugiser. Superstjärnan Cristiano Ronaldo – som har dragits med en måltorka – ville inte vara sämre och hade efter en spelad timme gjort två kvitteringsmål och fixat 3–3 åt Portugal.

Mer läsning

Annons