Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kolla videon – här är gänget som gjort en egen EM-låt: "Hoppas kunna höja temperaturen"

Till varje stor turnering görs en officiell låt till det svenska fotbollslandslaget, men ibland dyker även inofficiella kamplåtar upp. Johannes och Evelina Öhlund har tillsammans med Mehdi Adhrafi gjort en egen låt inför fotbolls-EM i Frankrike.

Annons

TV-klippet: Se videon med Örnsköldsviksgängets egen EM-låt.

Vid stora turneringar är det vanligt att Svenska fotbollsförbundet ger en eller flera artister i uppdrag att skriva en officiell låt som ska fungera som kampsång för lag och supporters, men det är inte heller ovanligt att någon artist skriver en kampsång på eget bevåg.

Vi minns väl alla Markoolios monsterhit "Mera mål" som släpptes inför EM 2000? Officiell låt för det svenska herrlandslaget i fotboll var under den turneringen "Explodera" med Staffan Hellstrand. Den låten är det knappast någon som minns idag, medan Markoolios inofficiella EM-låt än idag hörs från läktarna under herrlandslagets matcher.

Officiell EM-låt är under denna turnering "Mitt team" av och med Frej Larsson och Joy M'Batha – Joy kallad. Den har nu fått konkurrens från ett kanske något oväntat håll.

Johannes Öhlund har tillsammans med sin syster Evelina och Mehdi Ashrafi – som tidigare figurerat i Idol och bor i Örnsköldsvik – skrivet en egen låt som de hoppas ska få spridning under EM.

Läs också: Emil Forsberg glödhet inför EM – här är mittfältarens match minut för minut

– Det var ett litet projekt vi kom på. Syrran har alltid drömt om att bli artist så vi hookade lite kontakter. Det är jag som skrivit texten till låten. Vi spelade in den i en studio här i Örnsköldsvik.

TV: Emil Forsberg efter succén i EM-genrepet: "Zlatan gör det väldigt lätt för mig"

När låten var färdig tyckte man att det vore kul med en video också så Johannes satte igång med att skriva ihop ett manus för detta.

– Vi hoppas att den ska kunna höja temperaturen något nu inför EM, säger Johannes Öhlund.

Text och musik är skriven av Johannes och Evilna Öhlund, för musiken står Mehdi Ashrafi.

Huruvida den här låten får samma genomslag som Markoolios "Mera mål" återstår att se.

Mer läsning