Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kuben klar för DM-final – vann semifinalen som avgjordes på straff: "Kul för grabbarna"

Giffarna hade övertaget i första halvlek i DM-semifinalen. Men i andra vände det för Kuben. Ett mål och därefter fick de in ännu ett till på straff i slutet av matchen.

Annons

Felix Häggström och lagkamraterna efter det avgörande målet.

Den sista chansen om en plats i DM-finalen avgjordes under måndagskvällen mellan Kuben och GIF Sundsvall på Kubikenborgs IP. I första halvlek hade Giffarna övertaget, i den 36:e minuten var det Jonathan Manousian som fick in det första målet för GIF Sundsvalls del.

– Dem rullade mycket boll, vi försökte att koncentrera oss på att täcka ytor, och få stopp på dem. Giffarna är skickliga med bollen och i första halvlek låg vi risigt till, säger Kubens tränare Torbjörn Persson.

Men i andra halvlek vände det för Kuben och i den 55:e minuten kunde de kvittera till 1–1, det var Husen Hamid Ahmedn som stod för hemmalagets första mål. Giffarna tappade tempot och under en lång tid i andra halvlek var ställningen 1–1. Men i den 90:e spelminuten fick Kuben straff. Felix Häggström stod för matchens avgörande mål och Kuben avancerade till final.

–De tappade tempot, vi fick mer grepp om dem. Vi hade turen med oss och det är jättekul för grabbarna, vi är inte van vid det här tempot, säger Torbjörn Persson.

Den 30:e augusti ställs Kuben mot IFK Timrå i DM-finalen, då avgörs det vilket lag som blir distriktsmästare.

– Det är ett divison ll lag med starka och rutinerade spelare, men vi kör på vårat spel och försöker att rulla på, säger Torbjörn Persson.

I den 90:e spelminuten fick Kuben straff det var Felix Häggström stod för matchens avgörande mål, vilket ledde Kuben till DM-final

Kubikenborgs IF – GIF Sundsvall 2-1 (0–1)

Målen: 0-1 (36) Jonathan Manousian, 1–1 (55) Husen Hamid Ahmed, 2–1 (90) Felix Häggström (straff).

Domare: Rickard Linjensjö

Mer läsning

Annons