Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulthjälte utan att spela en sekund

Alexander Nilsson om EM och en spelare som blivit uppmärksammad trots att han inte ens varit på planen ännu i mästerskapet.

Annons

Wigan supportrarna sjunger om Will Grigg. Nordirländarna med. Och undertecknad likaså.

Ingen har väl missat att EM är igång? Och under alla stora mästerskap dyker det ju upp historier om allt möjligt. Spelare, fans, lag och så vidare.

Årets mästerskap är inget undantag trots att det pågått bara i en dryg vecka. Nordirland sågs på förhand som en slagpåse i grupp C där de tampas med Tyskland, Polen och Ukraina. De hårdnackade nordirländarna har dock visat sig vara nog kapabla mästerskapsspelare och tvålade dit Ukraina med 2–0 efter att Gareth McAuley blivit nationens första målskytt i ett mästerskap genom tiderna innan Niall McGinn fastställt slutresultatet på tilläggstid.

McAuley i alla ära, men den stora profilen och kulthjälten i det nordirländska laget är en anfallare som inte spelat en minut än i EM. 24-årige Will Grigg är till vardags anfallsstjärna i Wigan som med sina 25 mål såg till att laget gick upp i Championship igen efter en sväng i League One. I landslaget är han däremot inte förstavalet, men på grund av insatserna i klubblaget har han blivit en kultstjärna under EM.

Sean Kennedy, inbiten Wigansupporter, sökte efter ett sätt att hylla sitt lags anfallsstjärna och slog till med en cover på discodängan "Freed from desire" av Gala där texten arbetades om för att passa in på Grigg. Jag skriver texten på engelska, då det blir bäst så.

"He will score goals. He will score just more and more. He will score goals. And hey, that´s what we signed him for. Will Grigg´s on fire. Your defence is terrified".

Låten, som finns på youtube om ni söker på "Will Grigg´s on fire", blev snabbt en viral succé och Wigans ägare, David Sharpe, blev frälst även han. "Vi köpte Griggs för att han skulle göra mål, men enbart sången var värd övergångssumman" twittrade Sharpe innan han senare belönade Kennedy med ett säsongskort för nästa säsong.

Och de nordirländska fansen har tagit sången till sig under mästerskapet. Sången ekar på gatorna, torgen och arenorna där de håller hus, och den är trallvänlig måste jag erkänna.

Sådant som bara händer under de stora mästerskapen.

Toppen:

Den första av sommarens stora idrottshändelser är igång, EM alltså. Och snart är det OS.

Botten:

Alla oroligheter som har varit mellan supportrar under den första veckan av EM.

Mer läsning

Annons