Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lätt derbyseger för Östavall

Östavall vill haka på topplagen i division IV Medelpad. Ljunga gjorde sitt för att stoppa Haverös stolthet i västraderbyt, men hade egentligen ingen chans. Till slut 4–0 på Skogsvallen.
– Ändå kan vi bättre, hävdar Östavallstränaren Jonas Westring.

Annons

Fyra glada derbymålskyttar: Elliott Kårelind, Joakim Andersson, Yaroslav Voloshin och Andras Wikström.

Ett ihållande regn gjorde sitt till för att förstöra feststämningen, men hemmasupportrarna fick ändå ett tidigt mål att glädja sig åt, då Joakim Andersson nickade in en väl avvägd vänsterhörna från Kristian Wedmark.

Fem minuter hade spelats och vi hade redan fått se början till slutet för gästerna från Ljungaverk.

När sedan Elliott Kårelind forslade in en retur nära mål efter en halvtimmes spel var det på sitt sätt avgörande för matchutgången. Ljunga förmådde aldrig störa Östavall och närmare än ett fräsande skott tätt över ribban, signerat Oskar Nordlund, kom aldrig de svart-gula.

– Det är självförtroendet som sviktar, förklarar Ljungatränaren Janne Berglund.

Efter paus fortsatte det hela – med ett än större grepp av hemmalaget, som också ökade till både 3–0 (Andreas Wikström) och 4–0 (Yaroslav Voloshin).

– Jag säger inget om resultatet, men spelmässigt hade jag väntat mig ännu bättre från mitt lag. Ska vi haka på toppen krävs detta. Och så måste vi försöka få upp träningsfliten hos en del, för ett par av spelarna kommer att jobba och plugga på annan ort i höst, säger Jonas Westring, som med framgång agerade i ÖIF:s backlinje.

Allra bäst i hemmalaget var Kristian Wedmark och Joakim Andersson. Priset till matchens lirare i Ljunga gick helt riktigt till mittfältskämpen Stefan Gustafsson.

Östavalls IF–Ljunga IF 4–0 (2–0)

Målen: 1–0 (6) Joakim Andersson, 2–0 (30) Elliott Kårelind, 3–0 (58 ) Andreas Wikström, 4–0 (72 ) Yaroslav Voloshin.

Domare: Per Backlin, Viforsen.

Publik: 170.

Mer läsning

Annons