Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Milanista från Sundsvall jobbade på San Siro under Champions League-finalen: "En dröm som gick i uppfyllelse"

Philip Caserta från Sundsvall brinner för fotbollen och är en hängiven supporter av den italienska storklubben AC Milan. Under Champions League-finalen fick han tillfälle att jobba på klubbens hemmaarena som funktionär.

Annons

Bland tiotusentals sökande var Philip Caserta från Sundsvall en av de som togs ut för att arbeta som funktionär under Champions league-finalen på San Siro i Milano. Han har varit intresserad av fotboll sedan födseln och tränat Korpen-lag i fyra, fem år. Förra året tog han nästa steg i tränarkarriären då han började träna ett akedemilag i USA.

– Jag är ett stort Milan-fan. AC Milan är min klubb och San Siro deras hemmaplan. Så att få arbeta där var något av en dröm som gick i uppfyllelse. Det är det bästa jag gjort, säger han.

Utöver att få förmånen att bidra i arbetet under ett så pass stort fotbollsevent innebar det även att han fick tillgång till större delar av arenan än normalbesökaren.

Philips, och hans teams, uppdrag var innan och under själva matchdagen att se till att allt stod rätt till med biljetter. Att alla satt på rätt platser, att de som betalat för att se finalen faktiskt kunde göra detta och inte hade skymd sikt på grund av någon av alla de TV-kameror som var i bruk under matchen.

Philip var därutöver under matchen ansvarig för att se till att det inte uppstod bråk på några av de platser, på andra och tredje ring, som inofficiellt var till för Atheltico-supportrar men dit även Reals dito hade tillträde. Om något inte stod rätt till var det hans ansvar att rapportera detta uppåt.

– Att jag valdes ut tror jag beror mycket på att jag arbetat som tränare i USA. Har tränat fyra lag i en akademiklubb som heter De Anza Force, säger han och fortsätter:

– Nu framöver skulle jag gärna fortsätta göra sådana här grejer och jag har blivit tillfrågad om att vara med under Europa League-finalen i Solna nästa år och planerar att söka till att bli en av funktionärerna under Champions Leauge-finalen i Cardiff.

Mer läsning

Annons