Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu avslutar trotjänaren fotbollskarriären – efter 49 år

Det finns trotjänare. Och så finns det Håkan Ahlinder. Tyvärr fick han inte den avslutning han drömt om, när Räddningstjänsten förlorade den avgörande Korpenmatchen mot FC Pungspark.

Annons

Håkan Ahlinder, i kaptensbindel, har gjort sin sista Korpenmatch för brandkåren – och avslutar därmed en 49 år lång fotbollskarriär.

Under tisdagen avgjordes Korpens division I i fotboll. Det blev en direkt avgörande seriefinal mellan Räddningstjänsten och FC Pungspark, som låg på samma poäng inför sista omgången.

Väl där drog Pungspark det längsta strået och vann slutligen med 3–1.

– De var duktiga. Dem måste du berömma. Till och med domaren tyckte att det var en fin och välspelad match. Vid 1–1 sköt vi i stolpen, men sedan gjorde de 2–1 och 3–1, säger Håkan Ahlinder, Räddningstjänstens lagkapten.

För honom var det en speciell match. Han är 58 år gammal och det här skulle bli den allra sista i Korpensammanhang (han kommer att spela räddningstjänst-SM senare i höst).

Karriären började i Kuben som nioåring och slutar alltså nu.

– Det har varit en otroligt rolig tid. När vi började spela var det ju på Midälvaplan. Nu på slutet har vi haft förmånen att spela på gräs vid posten. Det har lyft Korpen väldigt mycket. Jag skulle verkligen vilja tacka alla motståndare och domare som vi mött genom åren.

Och Räddningstjänsten, eller Brandkåren, har genom åren givit honom många meriterade lagkamrater.

– Jag är stolt och glad för att under så många år få ha varit så gott som skadefri, och fått spela med spelare som Lill-Foppa (Leif Forsberg), Åke Andersson, Göran och Lennart Sundqvist och Yngve Frank. Det är jag väldigt stolt över.

Men du, ärligt talat. Du har spelat i 49 år. Är det inte väldigt dumt att sluta precis innan du når 50?

– Det har jag faktiskt inte tänkt på. Jag får ta en funderare på det.

Läs också: Efter 41 år som brandman – nu har Håkan gjort sin sista utryckning

Mer läsning

Annons