Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu drar årets Drakcup i gång – men det är inte bara fokus på fotboll: "Vill tvätta bort industriintrycket"

Tre dagar smockade med fotboll står för dörren.
Men Drakcupen har en djupare mening än så. "Vi vill få så många som möjligt att komma hit och upptäcka Sundsvall", säger cupansvarige Tommy Jansson.

Annons

Cupen inleds med en parad på fredagen.

I dag drar årets upplaga av Drakcupen i gång. Äntligen, om man frågar cupansvarige Tommy Jansson.

– Det är jättekul. Jag är full av postiv energi, säger han.

Totalt ska ungefär 150 lag, varav ungefär 50 av dem är tillresta, göra upp i Drakcupen på fyra olika planer runt om i Sundsvall. Och för att vara en helg smockfull av fotboll, handlar väldigt lite om just fotboll. I stället säger Tommy Jansson att cupen har ett annat syfte.

– Mitt mål med cupen är att utveckla Sundsvall och tvätta bort det här industriintrycket som människor verkar ha av Sundsvall, säger han och fortsätter:

– Vi vill visa upp Sundsvall och visa att det händer saker i staden. Vi siktar mot att växa ännu mer nästa år och göra cupen ännu mer professionell.

Läs också: Rekordstora Mid Nordic Cup över för i år: "Fantastiska dagar"

Tommy Jansson berättar om en familj som flyttade till Sundsvall på grund av Drakcupen.

– Det var riktigt stort. Jag tror pappan var från Härnösand, men mamman och barnen hade aldrig varit här utan familjen bodde i Bålsta. Han tog med dem hit för att visa upp Sundsvall och barnen deltog Drakcupen. Nu har de köpt en fastighet och bor här. Det är den effekten vi vill att cupen ska ha, säger han.

Drakcupen lockar många lag som krigar för mästartiteln.

I framtiden hoppas han att ännu fler från de tillresta lagen väljer att bosätta sig i Sundsvall efter att ha deltagit i Sundsvall och att det på sikt bland annat kan generera fler studenter till Miun och få staden att växa.

– Vi lär oss hela tiden av våra misstag och jobbar med att utveckla oss och göra bättre för varje år som går för att locka så många som möjligt till Sundsvall, säger Tommy Jansson.

Läs också: Startskottet för årets Mid Nordic Cup har gått – rekordmånga lag deltar: "Vi ser en klar ökning igen"

På fredagen inleds cupen och trots att det finns en djupare mening med den, går det inte att undvika att mycket handlar om fotboll i kvällen.

– Vi kommer ha en parad från hamnen där vi inviger cupen. Nytt för år i är även att vi kommer att ha en festival på torget på fredagen, som vi arrangerar tillsammans med KRIS. Därefter är det

Tidigare år har både GIF Sundsvall Och Sundsvalls DFF fått framskjutna placeringar – och Tommy Jansson både tror och hoppas att det kan bli liknande resultat i år.

– Jag tror ändå att vi är rätt bra på fotboll här uppe, säger han och skrattar.

Mer läsning

Annons