Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Otroligt stort av Zlatan"

/

De hamnade i en riktig tuff grupp – men avslutade mästerskapet med seger.
Nu är Sundsvallsduon Hakim Rouass och Andreas Nilsson hemma igen efter äventyret med "Det okända landslaget".
– Det var en upplevelse, säger Rouass, som berättar om sitt VM-mål och hälsningen från Zlatan Ibrahimovic.

Annons

Hakim Rouass, Selånger, och Andreas Nilsson, Medskogsbron, från Sundsvall var två av spelarna i "Det okända landslaget" för spelare med inlärningssvårigheter som spelat VM i Brasilien de senaste veckorna.

Laget förlorade tre raka matcher i gruppspelet, men vann den avslutande placeringsmatchen mot Tyskland med 2–0. Rouass, till vardags i Selånger, gjorde 1–0-målet.

– Jag fick en passning, kom fri och satte dit den. Det var skönt, det var riktigt skönt, säger han efter hemkomsten till Sverige.

Landslagets ambassadör är ingen mindre än Zlatan Ibrahimovic som enligt Sportbladet bidrog med 350 000 kronor för att laget skulle kunna ta sig till Brasilien. Under mästerskapet skickade den svenske landslagskaptenen dessutom en hälsning till spelarna i laget.

– Jag läste den, vi fick en hälsning där. Det var otroligt stort av Zlatan som har gjort det här för oss. Ledarna läste upp det för oss och han har själv skrivit, säger Rouass, som är nöjd med mästerskapet.

– Det var bra tycker jag, det var en upplevelse. Resultatmässigt i gruppspelet gick det inte så bra men jag tycker alla presterade och vi gjorde vad vi kunde, säger han.

Andreas Nilsson:

– Det gick hyfsat ändå. Vi hade den svåraste gruppen så då gick det som det gick. Men det var häftigt som bara den att vara där, framför allt att vara i det landet och få uppleva den kontinenten.

Hakim Rouass gläds samtidigt över uppmärksamheten som laget fått de senaste veckorna.

– Jag tycker det är roligt för jag tror det kan öppna sig för fler, det kan bli större och vi kan få in fler spelare. Det är EM om två år så jag tror det som kommer upp om vårt landslag nu är grymt bra för oss, avslutar han.

Mer läsning

Annons