Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordstora Mid Nordic Cup över för i år: "Fantastiska dagar"

16 fotbollsplaner, 283 lag, 400 funktionärer och 45 000 besökare. Aldrig någonsin har fler lag deltagit i IFK Timrås årliga fotbollscup. Under söndagen avgjordes årets upplaga av Mid Nordic Cup i Timrå.

Annons

En fyra dagar lång fotbollsfest avslutades under söndagen i Timrå. Flickserierna spelade från torsdag till lördag då lag i åldrarna 8–18 år deltog. Lag som bland annat Njurundas F11, Sundsvalls FF:s F8 och Timrå F15/16 segrade i respektive klasser.

Se bildextra från torsdagens flickserier: Startskottet för årets Mid Nordic Cup har gått – rekordmånga lag deltar: "Vi ser en klar ökning igen"

Pojkklasserna däremot spelade från fredag till söndag och under söndagen var det pojkseriernas tur att göra upp i finalerna. I kvartsfinalen för pojkar 11 var det IFK Timrås grabbar som drog det längsta strået och kunde vinna mot Kubikenborgs IF med 3–1.

– Grabbarna har gjort det jättebra. Jag tycker att de växer allt mer för varje match. Nu väntar semifinal och det är en tuff match och vi måste spela på topp för att vinna den, säger IFK Timrås tränare Jimmie Engström.

Läs mer: Mid Nordic Cup viktig för hela kommunen: "Ett jätteuppsving för Timrå"

Timråspelaren Maximus Krasser var nöjd med vinsten och de matcher som laget spelat.

– Det är jättekul! Vi har bara vunnit och spelat oavgjort, inte förlorat en enda match. Och det är roligt att spela fotboll med alla lagkamrater, säger han.

Timrå lyckades till slut gå hela vägen och vann finalen med 5–3 mot Haninge.

Goda resultat stod även Alnö IF:s P13 som gick obesegrande ur turneringen med 36-3 i målskillnad och vann finalen med hela 7–0.

Timrås Oliver Gustafsson, Maximus Krasser och Fairus Binti var nöjda med segern mot Kubikenborg i kvartsfinalen.

Men sämre gick det för Njurunda SK:s P12 i åttondelsfinalen mot GIF Sundsvall 2. Njurunda ledde med 2–0 när lagets målvakt drabbades av en utvisning. Därefter kunde GIF Sundsvall kvittera och vända till 2–5.

–Det var en snöplig förlust och tråkigt att det ska sluta på det viset. Men vi har haft bra dagar och är nöjda. Laget har kämpat väl, säger Njurunda SK:s tränare Erika Eriksson.

Njurundaspelaren Emil Abrahamsson var besviken efter förlusten.

– Det känns orättvist och bittert. Men det har varit roligt att spela matcher med grabbarna, säger han.

Njurundas Emil Abrahamsson var besviken efter att laget åkt ur åttondelsfinalen, men nöjd med helgen i helhet.

Cupen anordnas i vanlig ordning av IFK Timrå och arrangören Marie Edström var nöjd med helgen.

– Det har varit fantastiska dagar. Det är roligt att se engagemang från spelare, ledare och föräldrar. Det har blivit mycket glädje och många hejarop, säger hon.

I år slog cupen rekord med antalet anmälda lag, 283 stycken, men framförallt hade cupen 85 övernattande lag, vilket var fler än någonsin.

– Det har blivit mer logisitik och mer folk på fler platser än tidigare år. Vi har varit tio stycken i ledningen som har jobbat i princip dygnet runt. Men det tycker vi att det är värt, säger Marie Edström.

Nästa år firar Mid Nordic Cup 35 år och Marie Edström avslöjar att klubben dessutom kommer att stå för ett mästerskap nästa höst.

– Vi har inte planerat något ännu. Vi kommer som vanligt att utvärdera årets cup och ta till oss synpunkter. Men det är klart att det kommer märkas att vi firar 35 år. I september nästa år kommer vi också att anordna SM i fotboll för personer med funktionsnedsättning. 2017 blir ett viktigt år för oss i IFK Timrå, säger Marie Edström.

Njurundas P12 föll mot GIF Sundsvall två i åttondelsfinalen.

Glädjescener när Kovlands P10 vann på straffar i kvartsfinalen.

IFK Timrå–Selånger FK slutade 2–3 i kvartsfinalen för P15.

GIF Sundsvall 2 vann över Njurunda med 5–2 i åttondelsfinalen för pojkar 12.

Kovland vann över BIK på straffar.

Njurunda ledde med 2–0 men tappade till 2–6 efter att lagets målvakt fått rött kort.

GIF Sundsvall mötte Stigsjö under söndagen.

IFK Timrås P11 vann över Kubikenborg med 3–1 i kvartsfinalen.

Kovland tackar av BIK efter matchen.

Totalt deltog 283 lag i cupen.

GIF Sundsvall firar med fansen efter seger.

Kalabalik framför målet i matchen mellan Kubikenborg och IFK Timrå.

Mer läsning

Annons