Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så bra var landslaget mot Belgien – alla betyg här

Sverige höll ut länge, men det räckte inte. Ett sent mål från Belgien gav slutresultatet 0–1 och Sveriges EM är över för den här gången. Här betygsätter vi de svenska spelarna i den sista gruppspelsmatchen. Betygsskalan är 1-5.

Annons

Zlatan Ibrahimovic i matchen mellan Sverige och Belgien.

Andreas Isaksson 5

Den svenske målvakten visade verkligen upp sig i sin sista landskamp. Isaksson stod i vägen för det mesta och trots att han släppte in ett mål var han otroligt stabil.

Victor Nilsson Lindelöf 3

Backen från Västerås gjorde en stabil match, precis som tidigare under turneringen. Frisparken i inledningen av matchen kunde blivit en riktigt härlig assist om Berg lyckats göra mål.

Erik Johansson 3

Finns inget att anmärka på Johansson. Stabil insats precis som resten av backlinjen.

Andreas Granqvist 4

"Granen" klev verkligen fram och visade sin rutin i den så viktiga och avgörande matchen. En av de allra vassaste på planen.

Martin Olsson 3

Fick inte visa upp sig lika mycket som i de tidigare matcherna i EM, men gjorde ett par riktigt heta löpningar även mot Belgien.

Sebastian Larsson 2

Förmodligen den mest kritiserade spelaren i det svenska landslaget det här mästerskapet. Långt ifrån toppform för "Seb".

Albin Ekdal 3

Stabil. Saknades dock riktiga höjdpunkter från mittfältaren.

Kim Källström 2

Nej, EM har inte varit Källströms den här gången. Det lilla extra som vi är vana att få se från Kim saknades den här gången.

Emil Forsberg 2

Tämligen osynlig i matchen. Förväntningarna var högre på Leipzig-mittfältaren än vad han presterat i det här mästerskapet.

Marcus Berg 2

Kunde ha blivit hjälte redan efter fem minuter, men att missa ett sådant läge är inte populärt i en så viktig match som den här. Hade vissa problem mot Belgien.

Zlatan Ibrahimovic 2

Sorry Zlatan – det spelar ingen roll att det är din sista match i landslaget. Världsstjärnan har inte kommit till sin rätt i det här mästerskapet, och inte heller i den sista matchen mot Belgien.

John Guidetti (in 63) 2

Om det var Guidettis inhopp eller det bortdömda svenska målet som gav laget energi är oklart. Guidetti syntes dock inte allt för mycket i anfallsspelet.

Jimmy Durmaz (in 70) 2

Fick äntligen speltid, men det var ett blekt inhopp.

Erkan Zengin (in 82) –

LÄS OCKSÅ: Förlusten mot Belgien sista landskampen för Zlatan Ibrahimovic

Drygt 260 landskamper senare – nu tar veteranerna Källström och Isaksson avsked

Stisse Åberg: En kväll som krävde ett mirakel – men det var Island som fick det

Tung förlust mot Belgien – Ibrahimovic, Källström och Isaksson har spelat sin sista landskamp

Mer läsning

Annons