Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säsongen över för Hanna Glas

/

Den före detta Sundsvalls DFF–spelaren Hanna Glas har slitit av korsbandet och det mesta tyder på att säsongen är färdigspelad. Innan den ens har börjat.

– Det går inte att backa bandet. Men hon ska komma tillbaka, säger Sunnanås tränare Martti Tikkanen.

Annons

I november värvades Hanna Glas till de allsvenska nykomlingarna Sunnanå SK och i år skulle debuten i Damallsvenskan ske. Istället kommer nu ett tungt besked. Magnetröntgen visar att främre korsbandet i högerknät är av och nu ser ytterligare en säsong ut att vara förstörd.

Det här är 19-åringens andra korsbandsskada på tre år. 2010 slet Glas – då i Sundsvalls DFF av korsbandet under en träning med flicklandslaget. Nu har det hänt igen.

– Vi tänker framförallt på Hannas bästa, men det är också en stor förlust för oss. Hon är en oerhört duktig ytterback, en av de bästa i Sverige. Hon gjort bra ifrån sig i U23–landslaget och jag tror att hon är en blivande A-landslagsspelare, säger Martti Tikkanen.

Skadan skedde förra helgen i en träningsmatch mot Umeå IK. Glas landade på knät i en närkamp och hon fruktade omedelbart det värsta.

– Jag kände direkt att något var fel, säger hon.

I dag reste hon tillsammans med resten av laget till Spanien för träningsläger i Barcelona och Martti Tikkanen ser trots det tunga avbräcket redan framåt.

– Man brukar vara borta i nio månader med sådana här skador, men hon är med oss i laget nu och har kontrakt på två år. Jag ser fram emot att få fortsätta jobba med Hanna.

För Hannas del drar rehabiliteringsträning igång direkt. Sedan ska hon opereras.

– Det blir operation om ungefär fem veckor, säger hon.

Annons