Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SDFF förstärker på ledarsidan – han blir lagets nya huvudtränare

Från division fyra till Elitettan. Från Ljusdal till Sundsvall. Efter en tids sökande har SDFF hittat en ny huvudtränare i form av Johan Berglund. "Det känns som en jättebra lösning", säger SDFF:s ordförande Mikael Torstensson.

Annons

Ljusdalsbon Johan Berglund ansluter nu som tränare i SDFF.

Sundsvall DFF:s tränare Dick Svedin och Kristoffer Vestin har under säsongen delat på ledarskapet tillsammans med Sören Ericsson och trion har gått om varandra. Klubben har sedan länge sökt en kontinuitet i ledarstaben och har nu hittat en lösning.

– Det har varit lite rörigt men Sören Ericsson rekomenderade Johan Berglund som lät som en jättebra lösning. Men Dick och Kristoffer kommer att fortsätta som tränare medan Sören kliver av på grund av tidsbrist, säger Mikael Torstensson.

Läs mer: Chockartat besked – SDFF bryter med Kenneth Svensson: "Det är klart jag är nedslagen"

Johan Berglund har tidigare varit spelande och assisterande tränare men blev inför årets säsong huvudtränare i Ljusdals herrlag som huserar i division fyra. Den tidigare SDFF-tränaren Sören Ericsson var anledningen till att SDFF fick upp ögonen för Berglund.

– Jag har känt honom länge men jag började följa med honom till Sundsvall när han var med och tränade Giffarnas U17 och U19. Jag bad honom bli min mentor och det har blivit många telefonsamtal där vi bollat idéer. Det känns väldigt tryggt att ha honom bakom mig, säger Johan Berglund.

Läs också: Viktig vinst för SDFF innan matchuppehållet: "De här poängen är ovärderliga"

Kristoffer Vestin och Dick Svedin får nu sällskap i tränarstaben.

Nu står det klart att Ljusdalsbon får huvudansvaret över truppen och kommer att pendla till Sundsvall under resten av säsongen.

– Det är otroligt inspirerande och en väldig utmaning. Jag är inte rädd för att gå från division fyra till Elitettan. Fotboll är fotboll och lika för alla. Men det blir så klart en helt ny nivå. De här tjejerna vill någonstans och alla är på träningarna till skillnad från herrlag där verksamheten är mer en social grej, säger Johan Berglund.

Förra veckan anslöt han till truppen för första gången och ser fram emot sitt nya uppdrag.

– Det blir en utmaning att träna tjejer, men otroligt givande. Man blir inte en fullständig fotbollstränare förrän man har tränat ett damlag. Jag tror att den stora skillnaden är att det ifrågasätts mer i ett damlag och finns mer eftertanke under träning och spel. Jag vet inte men jag kan tro att det krävs mer psykologi att träna tjejer. Och jag har en styrka av att kunna hålla ihop och forma grupper både med spelare och ledare, säger han.

Läs också: Krönika: En fråga jag ställer mig – hur orkar ni?

SDFF har haft en böljande säsong hittills och på lördag är det omstart i serien efter matchuppehållet.

– Vi ska hålla oss kvar i Elitettan, det ser jag inte som en omöjlighet. Jag tycker ändå att serien är jämn men att SDFF verkar ha haft mycket stolpe ut. Det är små justeringar som krävs för att vända trenden, säger Johan Berglund.

Mer läsning

Annons