Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sonko om den makalösa segern och tankarna kring den ovissa framtiden

/
  • Noah Sonko Sundberg har en viss vana att spela i gult och blått. Oavsett om han representerar GIF Sundsvall eller det svenska U21-landslaget.

Han kom in i 87:e, fick se Georgiens Kiteishvili kvittera till 2–2 och sedan Jordan Larsson avgöra på målvaktsretur i 95:e.
Svenska U21-landslaget förnekar sig aldrig.
– Härligt, det satt långt inne. Nu blir det skönt med semester, säger Noah Sonko Sundberg.

Annons

6.15 på söndagsmorgonen lämnade försvarsspelaren Uddevalla.

9.30 var han i Stockholm.

Mittbacken som imponerat i GIF Sundsvall under våren och som fick sina minuter tillsammans med ex-giffaren Joakim Nilsson när Sverige – till slut – slog tillbaka Georgien i EM-kvalet.

För det satt hårt åt.

Knappt någon trodde på tre poäng när Otar Kiteishvili bombade in 2–2 i 89:e minuten. Inte ens förbundskaptenen Håkan Ericson.

– Så härligt, men Jordan Larsson är anfallare och han är där han ska vara. Det var så roligt att se, säger Sonko Sundberg och fortsätter:

– Nu blir det skönt med semester.

Läs mer: Då får GIF besked om Sonko Sundberg – öppnar för att köpa loss AIK-lånet: "Gör allt vi kan"

Lånet från AIK fick knappt tio minuter och ett lyckligt slut på Rimnersvallen och nu väntar drygt en veckas ledighet i huvudstaden innan han återvänder till Sundsvall och GIF.

– Ledigheten kommer jag att tillbringa i Stockholm, det blir lätt så när man är utlånad. Sedan drar vi i gång den 13 juni, då ska vi vara samlade i Sundsvall, säger Sonko Sundberg och fortsätter:

– Det är ju skrivit att jag ska stanna fram till den 15 juli, så jag kommer i alla fall att hinna med en match till med Giffarna.

Den mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi i omstarten.

Sedan återstår det att se vad AIK vill.

Läs även: Veckans Norrlandselva: "Det går inte att flytta på mittbacksklippan den här gången heller"

– Eftersom jag har kontrakt med dem så är det AIK som bestämmer, även om AIK säkert kommer att lyssna med mig vad jag tycker och tänker. Som jag har förstått det vill Giffarna ha mig kvar och jag känner ingen oro över den här situationen, det kommer att lösa sig på något sätt, säger mittbacken.

Missa inte: Noah Sonko Sundbergs drömmål utsett till ett av vårens vackraste

Mer läsning

Annons