Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Suat Sari klar för ny tränarroll - tränar storklubbens ungdomslag: "Har drömt om det här"

Han lämnade Ånge IF för drygt två veckor sedan efter turbulent tid med bristande resultat. Nu är Suat Sari redo för ett nytt jobb som tränare i den turkiska storklubben Besiktas U19-lag.

Annons

Från orten Ånge till mångmiljonstaden Istanbul. För bara ett par dagar sedan skrev den före detta Ångetränaren Suat Sari på ett tvåårigt kontrakt med sin nya klubb Besiktas med start i november.

– Det är annorlunda i Turkiet. Där är det jättestort med ungdomsspelare. Det blir en stor utmaning för mig. Laget är redan klart och de har sex landslagsspelare, säger han.

Läs mer: Tränaren talar ut om uppbrottet med Ånge IF – och nya uppdraget i Medelpad: "Var helt slut i huvudet"

Tiden i Ånge har han nu lagt bakom sig och fokuserar på sitt nya uppdrag.

– Det blir annorlunda nu. I Ånge hade jag hög press på mig och många förväntade sig mycket av mig. Det är det jag tar med mig därifrån, lärdomen av att känna hög press. Nu när jag kommer till Turkiet är lagbygget och allt runt omkring klart, säger han.

För ett par veckor sedan lämnade Suat Sari sin tränarroll i Ånge.

Suat Sari föddes i Turkiet och kom som sexåring till Danmark. Han har tränat lag i både Sverige och Danmark och det kommande tränaruppdraget blir hans första i landet.

– Det här är något som jag har drömt om sedan jag var liten. Det är jättestort för mig och hela familjen. Jag är nervös, men jag längtar efter utmaningar och det här kommer att bli spännande, säger han.

Läs mer: Efter misslyckade starten – nu är Ångetränaren på väg bort från klubben

Trots bra förutsättningar följer stora utmaningar med jobbet.

– Den stora utmaningen blir att skapa resultat. De har jättebra spelare så det handlar om att utveckla dem, säger Suat Sari och fortsätter;

– Det här är ett jättestort steg för mig att komma vidare i karriären. Det här jobbet öppnar dörrar för att träna lag i andra ligor. Jag satsar på att gå vidare, jag vill inte bara vara ungdomstränare. Jag kommer även att jobba nära A-laget eftersom det är två U19-spelare som tränar med A-laget, säger han.

Mer läsning

Annons