Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé för Sigurjónsson i nya laget – sköt laget vidare i Europa

Sejouren i Grasshoppers har börjat på bästa sätt för Rúnar Sigurjónsson. Mål i debuten, assist i första tävlingsmatchen och i kväll sköt han laget vidare i Europa League-kvalet. Det genom två mål mot KR Reykjavik.

Annons

Innan Rúnar Sigurjónsson lämnade GIF Sundsvall för spel i Grasshoppers från Zürich berättade han om att hans första tävlingsmatcher för laget skulle vara kvalmötena i Europa League med KR Reykjavik från Island. Ett KR-lag som han enligt egen utsago är uppväxt med att "mer eller mindre hata".

Det första mötet, på Island, slutade 3–3 efter att Grasshoppers haft ledningen med både 2–0 och 3–2, efter att Sigurjónsson spelat fram till ett av målen.

I returmötet under torsdagen ställde sig Rúnar Sigurjónsson i strålkastarljuset.

Precis innan halvtid kunde mittfältaren ta sig in i straffområdet och rulla in bollen mellan benen på den isländske målvakten för 1–0 till Grashoppers.

– Det är alltid speciellt att göra mål, och det är alltid en bra tidpunkt att göra mål på för då måste de reagera i halvtid och inte bara fortsätta enligt deras matchplan. Så det var en bra tidpunkt att göra mål på, säger Sigurjónsson.

Rúnar Sigurjónsson sköt sitt Grasshoppers vidare i Europa League-kvalet med två mål.

KR Reykjavik kvitterade sedan omgående i den andra halvleken, innan det var dags för Sigurjónsson att måla igen.

– Första målet gjorde jag med vänsterfoten, mellan benen på målvakten, och det andra med högern mellan benen på målvakten så det var två liknande mål, det var bara passningen innan som skiljde, säger han och fortsätter:

– Det var en tuff match. KR är rutinerade och fysiskt starka så de lyfte mycket långa bollar. Sedan var det väldigt varmt också, mellan 25 och 30 grader, och det är jag inte van vid så jag var väldigt trött i slutet av matchen.

Sigurjónssons mål såg därmed till att Grasshoppers tar sig vidare till den tredje kvalomgången där de kommer att ställas mot Apollon Limassol från Cypern.

– Jag har hört talas om dem, men vet inte så mycket mer. Det blir tränarnas jobb att scouta dem, säger islänningen.

LÄS MER: Här lämnar Rúnar Sigurjónsson Sundsvall: "Fått vänner som jag kommer ha kontakt med för alltid"

Mer läsning

Annons