Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avspark: Djurgårdens IF — GIF Sundsvall

Annons
Djurgårdens IFGIF Sundsvall
Stockholms stadion 19.00

Läget i lagen
Gif Sundsvall: GIF åker till Stockholm med 18 man och truppen spikas under matchdagen. Fredric Lundqvist hälskadad, Christoffer Brännström finns inte heller med och inte med i truppen. Däremot är Johan Andersson och Peter Olofsson tillbaka. Djurgårdsförvärvet Tomas Backman finns med på bussen, kan gå in i truppen om Åskoogh inte finns med, testas matchdagen. Jonas Wallerstedt och Kalle Ljungberg saknas sedan länge.
Djurgårdens IF: Sören Larsen opererad i ett knä och Johan Arneng är avstängd. Nyförvärvet Mattias Jonson är inte spelklar. Abgar Barsom tränade i går och Stefan Bergtoft spelade en halvlek i reservlaget senast.

Tränarsnack
GIF Sundsvall: Vi är positiva till matchen. Det gäller får oss att gå in med samma inställning som vi gjorde hemma. Då trodde vi på oss själva och var bättre än Djurgården. Klarar vi att göra det så är möjligheterna goda, säger Jan Halvor Halvorsen.
Djurgårdens IF: Vi måste upp ett par snäpp ifrån matchen i Sundsvall, men jag vill inte på något sätt undervärdera Giffarna. De var riktigt bra. För vår del så är vi nöjda med poängen men inte med prestationen. Även om det är topp mot botten så är det inget snack om underskattning. Se bara på Gefles match mot Hammarby, säger assisterande tränaren Stefan Rehn.

Så spelar GIF Sundsvall (preliminärt): Fredrik Sundfors Hans Bergh, Johan Andersson, Patrik Eriksson-Ohlsson, Mattias Nylund Tobias Eriksson, Stefan Ålander, Tommy Bergersen, Peter Olofsson Mikael Dahlberg, Andreas Hermansson.
Ersättare: Mikael Åskoogh, Edib Kurtovic, Linus Johansson, Daniel Näsholm, Dan Hagman (mv).
Så spelar Djurgårdens IF (preliminärt): Pa Dembo Tourray Matias Concha, Markus Johannesson,Toni Koivasto, Fredrik Stenman Feliciano Magro, Abgar Barsom, Kári Árnason Ibrahim Ba, Jones Kusi Asare, Tobias Hysén.
Ersättare: Daniel Sjölund, Sölvi Ottesen, Nicklas Rasck, Patrick Amoah, Oscar Wahlström (mv),

Notera att ...
... Djurgården inte har förlorat hemma i årets allsvenska, två kryss är de sämsta resultaten.
... GIF Sundsvall stoltserar med en nolla i kolumnen för bortasegrar, efter sex försök.
... senast GIF tog poäng på Stockholms stadion var 2001. 11, efter GIF:mål av Cain Dotson.
Tipset: 31.

Mer läsning

Annons