Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avspark: GIF Sundsvall—Djurgårdens IF

Idrottsparken 19.00

Annons
Läget i lagen:
GIF Sundsvall: Dras med flera skador och sjukdomar, Tommy Bergersen (halsfluss) och Hasse Bergh (magsjuk) är tillbaka i truppen, däremot missar Fredric Lundqvist (häl) och Peter Olofsson (häl) kvällens match. Frågetecken för Johan Andersson som fick feber under gårdagen. Långtidsskadade Kalle Ljungberg och Jonas Wallerstedt borta sedan länge. Öyvind Svenning har lämnat klubben för Viking Stavanger.
Djurgårdens IF: Stefan Bergtoft är tillbaka men ska lira i u-laget, stjärnan Sören Larsen är meniskopererad och spelar inte. Förmodligen står även Abgar Barsom över på grund av ljumskproblem.

Tränarsnack
GIF Sundsvall:
Det är jobbigt med alla skador och sjukdomar som hela tiden kommer, men det gäller för mig att få spelarna att tro att vi kan vinna. Vi har varit bra hemma och alla spekulationer kring laget klarar vi bra. Förhoppningsvis har vi ett par nyförvärv i slutet av veckan, säger Jan Halvor Halvorsen.
Djurgårdens IF:
Det är inte så jäkla mycket glädje i Giffarna just nu kanske, och på papperet ser det ut som en enkel match. Men så funkar det inte mot just Sundsvall, de är svårspelade och bra hemma. Jag hoppas att vi konserverat vår fina form som vi hade innan vår ledighet, våra spelare tycker att det är trist med konstgräs, men de är ändå bra på det, säger Kjell Jonevret.

Så spelar GIF Sundsvall:
Truppen: Fredrik Sundfors (mv), Tobias Eriksson, Patrik Eriksson-Ohlsson, Johan Andersson, Mattias Nylund, Hans Bergh, Stefan Ålander, Tommy Bergersen, Mikael Dahlberg, Andreas Hermansson, Donatas Vencevicius, Linus Johansson, Tobias Eriksson, Christoffer Brännström, Daniel Näsholm, Mikael Åskoogh, Edib Kurtovic, Dan Hagman (mv).

Så spelar Djurgårdens IF:
Truppen: Pa Dembo Tourray (mv), Matias Concha, Fredrik Stenman, Toni Kuivasto, Johan Arneng, Tobias Hysén, Jones Kusi Asare, Daniel Sjölund, Markus Johannesson, Sölvi Ottesen, Ibrahim Ba, Tomas Backman, Oskar Wahlström (mv), Feliciano Magro, Kári Árnason, Niclas Rasck, Patrick Amoah.

Notera att...
... Öyvind Svenning har lämnat GIF Sundsvall för Viking Stavanger.
... Djurgården leder serien och Sundsvall ligger sist.
... Senast Djurgården förlorade mot Sundsvall var förutom i en träningsmatch 2003 i maj 2002 då det blev 21 i Idrottsparken.
... Djurgården har vunnit de fem senaste seriemötena med GIF och den totala målskillnaden är 155 för DIF.
... Vid vinst går Djurgården om Örgryte i den allsvenska maratontabellen, trots fyra färre säsonger i högsta serien.

Tipset:
02.

Mer läsning

Annons