Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avspark: Malmö—GIF Sundsvall

Annons
Malmö FFGIF Sundsvall
Malmö Stadion, 17.00

Läget i lagen
Malmö: Jari Litmanen (knä) och Olof Persson (knä) kommer inte till start mot GIF. Niklas Skoog är långtidsskadad (korsband) och Patrik Andersson har som bekant slutat med toppfotbollen på grund av skador.
Sundsvall: Mikael Åskoogh och Johan Andersson är sjuka och spelar inte. Även Andreas Hermansson och kaptenen Patrik Eriksson Ohlsson har haft slängar av sjukdom, men spelar. Tomas Backman är inte med i truppen. Kalle Ljungberg är bara 3-4 veckor från en träningscomeback, Jonas Wallerstedt har längre tid kvar på sin knäskaderehabilitering.

Tränarsnack
Malmö: Jag är väldigt spänd på att se hur vi reagerar efter de senaste förlusterna. Vi måste ta oss upp ur gropen. Samtidigt kan Sundsvall ha fått en vändning nu, efter att Högman tog över. Jag ser det som en helt öppen fight. Vi kör med nästan exakt samma lag som senast, just nu känns det som att Giffarna har större trupp än vad vi har, säger Tom Prahl.
Sundsvall: Första halvtimmen kommer bli väldigt avgörande. Kan vi hålla i så länge tror jag vi har en jättechans att vinna. Malmö har blivit riktigt nedsparkade i backen på senaste tiden, men kommer väl så klart att lyfta sig. Ändå tror jag inte de orkar i 90 minuter. Jag såg att det gnistrade i ögonen på många av spelarna på sista träningen, säger Anders Högman.

Lagen
Malmö: Mattias Asper Hasse Mattisson, Peter Abelsson, Jon Inge Höiland, Glenn Holgersson Jesper Bech, Thomas Olsson, Daniel Andersson, Yksel Osmanovski Afonso Alves, Marcus Pode.
Avbytare: Lee Baxter, Joseph Elanga, Anders Andersson, Behrang Safari, Samuel Barlay, Rawez Lawan.
Sundsvall: Fredrik Sundfors Mikael Lustig, Patrik Eriksson Ohlsson, Elias Storm, Mattias Nylund Tobias Eriksson, Stefan Ålander, Hasse Bergh, Peter Olofsson Mikael Dahlberg, Ali Gerba.
Avbytare: Dan Hagman (mv), Donatas Vencevicius, Daniel Näsholm, Tommy Bergersen, Andreas Hermansson.

Notera att...
...Malmö FF har fyra matcher i rad utan seger, och har aldrig vunnit mot Giffarna under Tom Prahls ledning.
...det är oroligt i MFF: Tom Prahls tränarjobb sägs vara i fara, laget blev utskällt av hela fotbolls-Sverige efter förlusten mot Thun, och dessutom missade Joseph Elanga gårdagens träning och bestraffas med en bänkplats i kväll.
...Ali Gerba på sina fyra matcher skjutit fjärde mest antal skott av alla spelare i GIF-truppen (nio). Flest skott har Peter Olofsson skjutit (23).
...internationellt välmeriterade Peter Fröjdfeldt, Eskilstuna, dömer matchen.

Tipset
22.

Övriga matcher
Idag: AssyriskaDjurgården, GefleHäcken.
29 augusti: HammarbyElfsborg, Kalmar FFHelsingborg, Landskrona BoISHalmstads BK, Örgryte ISIFK Göteborg.

Mer läsning

Annons