Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Backman och Ödegaard på gång till GIF?

/

I fjol valde han Djurgården — i sommar GIF Sundsvall? Tomas Backman, 25, kan bli Öyvind Svennings ersättare. Framåt borde Rosenborgs Alexander Ödegaard kunna få fart på anfallsspelet.

Annons
15 mål på 25 seriematcher i Sogndal som ramlade ur Tippeligan i fjol.
1 mål på 8 seriematcher i Rosenborg i år som går tungt.
15 miljonersförvärvet kan vara mannen GIF Sundsvall söker.
Naturligtvis handlar det inte om ett köp utan ett lån, enligt uppgifter till ST.
RBK vill få igång den 25-åringe anfallsspelaren, som har haft svårt att acklimatisera sig på Lerkendal.
Och i Ödegaard vet GIF-tränaren Jan Halvor Halvorsen precis vad han får, sedan deras tid tillsammans i Sogndal. Enligt Adressavisen i Trondheim är scenariot troligt.
Vad det gäller Tomas Backman har GIF tidigare visat intresse för ånegermanlänningen som har vissa
likheter med Öyvind Svenning.
Båda är vänsterspelare, båda är 25 år gamla, båda har stöt på bollen och båda kan spela på flera positioner.
GIF Sundsvall har meddelat serieettan Djurgården sitt intresse för Tomas Backman och har fått klartecken att ta kontakt med honom.
Vi är jätteintresserad. Tomas ska träffa Djurgården på måndag och sedan får vi se vad som händer. Bollen ligger hos honom och Djurgården, säger Giffarnas klubbchef Urban Hagblom.
Backman har inte gjort något allsvenskt framträdande i år, men i fjol blev det elva matcher och ett mål efter flytten från Örnsköldsvik och Friska Viljor till Blåränderna och huvudstaden.
Vi var intresserade av honom redan då, men han valde Djurgården. Jag tror att han kan fylla ut luckan efter Öyvind. Tomas är en duktig spelare med bra karaktär, som kan användas både som försvarspelare och mittfältare, säger Hagblom.
Nu har GIF-ledningen fler luckor att fylla.
Transferfönstret slog upp i natt och det är fritt fram att visa handlingskraft i en månad fram över.

Tufft arbete
Så Hagblom och hans kumpaner har det dom gör.
Och det är ett tufft arbete.
Spelarmarknaden är oerhört begränsad i Norden. Förutom Danmark finns det inte många spelare tillgängliga. Alla sitter under kontrakt.
Men GIF har försökt och försöker på olika fronter ...
... som med Malmös mittfätare Thomas Olsson. Ett lockade koncept smickrade den forne Norrköpingspelaren som var intresserad, men dessvärre kom IFK Göteborg in i bilden.
... som Olssons lagkamrat Andreas Yngvesson. Giffarna har hört sig för, men \"Ante\" vill inte vända hem och lämna Skåne. Landskrona nästa.
... som Djurgårdens ålänning Daniel Sjölund. En positiv dialog fördes, men så gick Sjölund från att vara iskall till glödhet och så var inte Djurgården intresserade av att släppa honom.
... som Trelleborgs kanadensare Stephen Ademolu. Den vindsnabbe anfallsspelaren finns på GIF:s lista, men 23-åringen går för tillfälligt knäskadad.
Transferfönstret står på vid gavel och spelarkarusellen kan börja snurra.
Tio för de stora, fem för de små ...

Mer läsning

Annons