Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergsjö nådde oavgjort

Med stöd av GIF Sundsvalls flagga och en hejaklack nådde unga Bergsjö oavgjort, 1 - 1, mot rutinerade Harmånger i söndagens Nordanstigsderby i division IV.

Annons
Vi spelade defensivt efter våra resurser, sade den nöjde Bergsjötränaren Jerker Eriksson. Harmångers lag består till 80 procent av etablerade division III-spelare, vi har ett mycket ungt och orutinerat lag.
Första halvleken var hård och tempostark med tre händelser av vikt kring 40 - 42:a minuterna:
¤ Ett rykande direkt-volleyskott av Harmångers mittback Mikael Eliasson som Bergsjömålvakten Håkan Söderlund fantomräddade.
¤ 1- 0-målet till Harmånger. Snabb frispark av Fredrik Johansson, nickmål av Mikael Eliasson som för övrigt var planens dominant.
¤ Domaren Jörgen Brinks, Delsbo, akuta ryggskott som gjorde att han fick ledas av planen av linjemannen Kjell-Arne Pettersson, Strömsbruk, som tog över som domare, och Harmångerssjukvårdaren Åke Bertils. Första halvleken avslutades efter pausen.
Av andra halvleken, betydligt tamare än den första, minns vi Bergsjös kvittering sju minuter före slutet. Ett tveksamt ingripande av Harmångers målvakt Mikael Nilsson bäddade för Fredrik Brännström-nick i tomt mål.
Benny Jonssons fräsande ribbskott i slutskedet var nära att ge Harmånger tre poäng.
Harmånger - Bergsjö 1 - 1 (1 - 0)
Målen: 1 - 0 Mikael Eliasson (42), 1 - 1 Fredrik Brännström (83).
Domare: Jörgen Brink, Delsbo, och Kjell-Arne Pettersson, Strömsbruk.
Publik: 160


Mer läsning

Annons