Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blekt genrep för U21-landslaget

1—1 mot Tjeckien i ett blekt EM-kvalgenrep. Sveriges U21-landslag i fotboll passade på att testa hela 19 spelare. Båda Sundsvallsspelarna Mikael Dahlberg och Stefan Ålander spelade en halvlek.

Annons
 Vi är nöjda med resultatet, men spelmässigt var det ingen jätteföreställning, sade assisterande förbundskaptenen Jörgen Lennartsson.
Trots återbud från några av de mest spännande U21-spelarna hade Sverige ett ganska meriterat lag. Henok Goitom och Alexander Farnerud hade naturligtvis tillfört spetskvalitéer, men coacherna Tommy Söderberg och Jörgen Lennartsson kunde åtminstone mönstra ett lag med övervägande ordinarie allsvenska spelare. GIF Sundsvall hade två spelare med, Mikael Dahlberg och Stefan Ålander, där den sistnämnde kallades in i sista stund och klev rakt in i startelvan.
Vi spelade båda i första halvlek, som det var planerat. Det var roligt att spela, jag kände en glädje som var lite annorlunda jämfört med vår normala pressade situation i Giffarna, sa Mikael Dahlberg.
Svenskarna hade svårt att hänga med i gästernas tempo inledningsvis. Tjeckerna var snabba i fötterna och duktiga med bollen. Giftiga anfallsparet Roman Bednár och Michal Papadopulos fick flera bra skottlägen, och det var också Bednár som gjorde 01.
På en lång frispark från vänsterkanten nådde Bednár högst mellan de svenska mittbackarna Kalle Svensson och Stefan Ålander, och nickade snyggt in ledningsmålet.
Det var närmare 02 än 11 i första halvlek, inte minst när Kalle Svensson med en horribel bakåtpassning bjöd Papadopulos på ett friläge.
 I första halvlek hade vi inte nåt vidare spel, vi slog bort många bollar på mittfältet. I andra taggade tjeckerna ner medan vi spelade på, konstaterade Björn Runström.
Efter paus lyckades Sverige utjämna Tjeckiens spelövertag. Några farligare chanser presterades inte åt något håll, förrän Runström i 74:e minuten fick med sig en boll in i straffområdet och behärskat slog in slutresultatet 11.
 Jag snappade upp Marcus Jarlegrens skott, sen vet jag inte om jag använde högern eller vänstern, men jag satte den högt, sade Runström.
Ingen av svenskarna gjorde någon märkvärdig insats, extra plus ändå till Fredrik Stoor och debuterande Mattias Bjärsmyr.

Mer läsning

Annons