Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brink räddade GIF – i sista minuten

/
  • Christian Brink gjorde båda GIF Sundsvalls mål och räddade en poäng mot nykomlingen Degerfors i går kväll. Det sista målet kom först i 90:e minuten. Jonas Wallerstedt och Fredric Jonson firar Brinks första mål.
  • Mittbacken Christian Brink gjorde två mål mot nykomlingen Degerfors. Men mittbackens första seriemål på fem år räckte bara till en poäng. Matchen slutade 2–2 efter att Brink kvitterat i sista minuten.
  • Christian Brink gjorde båda GIF Sundsvalls mål och räddade en poäng mot nykomlingen Degerfors i går kväll. Det sista målet kom först i 90:e minuten. Jonas Wallerstedt och Fredric Jonson firar Brinks första mål.
  • Tommy Naurin hade en tung dag på jobbet. I början på andra halvlek tappade han in Degerfors kvittering till 1–1.

Det första seriemålet på fem år var enkelt, det andra räddade en poäng i sista minuten.

Mittbacken Christian Brink spelade huvudrollen när GIF Sundsvall till slut fick med sig en poäng mot nykomlingen Degerfors.

– Alltid roligt att göra mål, men jag skulle gärna haft tre poäng också, säger norrmannen.

Annons

GIF Sundsvall hade vid seger chansen att gå upp i serieledning i den rekordjämna Superettan och ledde faktiskt serien i halvtid ...

Men det var klassiska brukslaget och nykomlingen Degerfors som var närmast att ta med sig alla tre poängen från Norrporten Arena i går kväll.

Först i den 90:e minuten kunde GIF Sundsvall rädda en poäng – och det genom högst ovane målskytten Christian Brink.

Hannes Sigurdsson skarvnickade en långboll som mittbacken tog ner på låret och kastade sig fram och tryckte in 2–2 i bortre burgaveln.

– Det var riktigt skönt att se den gå in, säger Brink som hade flyttat fram i anfallet på slutet för att ge än mer tyngd åt anfallet.

– Vi hade ju inget att förlora när vi låg under.

Då hade Brink redan visat att han kan mer än att bara att försvara. Efter en halvtimmes spel slog han in sitt första seriemål på fem år sedan Degerfors målvakt Sebastian Karlsson endast mäktat med att tippa Ari Skúlasons frispark i stolpen och ut på Brink.

– Hade jag missat den så hade det blivit extraträning i morgon, säger han och ler.

1–0 i paus var inte helt rättvist sett till spelet på planen och direkt i andra halvlek kom Degerfors rättvisa kvittering – efter en rejäl bjudning av GIF-målvakten Tommy Naurin som tappade in Johan Bertilssons skott mellan benen.

– Den ska jag givetvis ta när den går rakt på mig, men den gled ur handskarna, säger Naurin bedrövat.

– Tyvärr blir det avgörande för dagen. Det målet sätter sig i truppen sen.

Naurin, som har Superettans sämsta räddningsprocent (58 procent), är självkritisk.

– Jag behöver komma upp i normal standard. Nu har jag två mål på mitt konto i den här serien.

Pigge Bertilsson låg även bakom DIF:s andra mål, ett inlägg från vänster som en överspelad Christian Brink fick se segla över sig och nickas i mål av Peter Samuelsson, bortalagets specielle målskytt.

– Det är min zon, men inlägget är perfekt, säger Brink.

Med två nya insläppta mål har GIF Sundsvall, som var så försvarsstarka under försäsongen, släppt in åtta mål på bara fem seriematcher och inte hållt nollan en enda gång.

För mycket, tycker Sören Åkeby.

– Och det har vi diskuterat. Sen tycker jag att vi har släppt in en del konstiga mål, men vi måste bli bättre, tydligare och ha bättre koncentration, säger GIF-tränaren självkritiskt.

– Vi är inte nöjda att vi släpper in två igen, men det är skit som händer. Det är bara att jobba på och jag tycker ändå att vi har ett bra försvarsspel, säger Christian Brink.

I slutändan är han ändå nöjd med en poäng som kunde varit noll.

– Ja, det får vi ta med oss. Och vi skapar ändå chanser framåt, när vi sätter dem så ser det jävligt bra ut.

Och två mål har Brink aldrig gjort i seniorsammanhang.

– Jag får börja träna målgester nu.

Mer läsning

Annons