Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett ögonblick från skrällseger

/

93.34. Ridå ned för matchhjälten Tobias Eriksson. Och reservbetonade GIF hade stolpe ut — igen.

Annons
Han var nära att bli matchhjälte mot Helsingborg borta i förra omgången.
Och i går var Tobias Eriksson hela stans hjälte mot serieledande storklubben Djurgården tills klockan stod på 93.34 tre och en halv minut över ordinarie matchtid. Då kvitterade Djurgården efter en rörig situation i GIF:s straffområde.
Och sedan fick GIF:s målgörare gå därifrån med bittra steg.
Just nu känns det väldigt tungt. Man känner sån jäkla frustration och vrede. Det var andra matchen som vi tappade när det var en halv minut kvar, suckar han.
Tidigare under säsongen har ljusdalingen Tobias \"Tobbe\" Eriksson fått spela back.
Något han inte velat över huvud taget.
I går valde GIF-tränaren Jan Halvor Halvorsen att testa något nytt. Han satte ned mittfältaren Hasse Bergh på högerbacken i stället för hälskadade Fredric Lundqvist och skickade in Tobbe på mittfältet.
Det höll på att gå vägen.
Tobbe visade att han trivdes och i den 78:e minuten tog han vara på ett misstag av Djurgårdenmålvakten Pa Dembo Tourray. Tourray försökte sätta i gång en snabbt spelvändning, Tobbe sprang i sidled och uppfattade sin chans.
Jag såg kastet komma och flyttade mig ytterligare i sidled. Sen såg jag att han var långt ut och jag försökte lobba, säger han.

Snyggt mål
Mål blev det och snyggt var det också.
Några minuter senare tvingades Tobbe kliva av med kramp. Dessförinnan hade han haft ett bra läge att göra 20, men skottet parerades av kollegan Andreas Hermansson. Med en stor portion hopp smet Tobbe undan när det blev dags för övertid.
Jag vågade inte titta så jag gick in i omklädningsrummet och satte mig. Men då fick jag se målet på tv i stället...
Därmed blev det \"bara\" en poäng för Giffarna.
En som var desto gladare mitt i besvikelsen var Jan Halvor Halvorsen. Han fick se sitt skadedrabbade och sjukdomsförföljda GIF nästan kriga sig till tre poäng av suveränen Djurgården.
Vi hade bara 1516 spelare som var hela och fick starta med två spelare trots att de hade feber. Visst är det bittert att tappa poängen men vi måste bygga vidare på det faktumet att vi tog poäng av det lag som är klart bäst i Sverige, säger Halvorsen.
Både Hasse Bergh och Tommy Bergersen hade feber innan matchstart och Stefan Ålander hade varit sängliggande i detsamma ett par dagar tidigare. Dessutom saknades Fredric Lundqvist och Johan Andersson i backlinjen. Och Öyvind Svenning lämnade GIF i förra veckan för norska Viking Stavanger.
Så med tanke på utgångsläget och tabelläget får GIF försöka se det positiva i den poäng. Och enligt Tobbe Eriksson kommer segern på måndag.
När jag gjorde mål i förra matchen blev det ingen poäng, nu gjorde jag mål igen och vi fick en. Så då kan det bli tre poäng nästa gång, säger han och syftar på måndagens retur på Stockholms Stadion.

Mer läsning

Annons