Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flyg över dagen för GIF

Två bortasegrar i fjol. Nio under hela 2000-talet i Allsvenskan. Nu testar GIF Sundsvall en ny lyxig modell för att få bukt med den bedrövliga bortastatistiken.

Annons
Det har inte direkt varit några roliga hemresor för GIF-fansen som valt att åka på lagets bortamatcher i Allsvenskan sedan uppflyttningen 1999. Eller vad sägs om följande bortasvit: tre segrar (2000), en seger (2001), tre segrar (2002), noll (2003) och i fjol två segrar (2004)?
Något borde göras. Det har även GIF-ledningen kommit fram till.
Vi ska göra ett test i de två inledande bortamatcherna mot Häcken och Örgryte. Grabbarna kommer nästan att kunna förbereda sig som inför en hemmamatch, berättar Giffarnas klubbchef Urban Hagblom och fortsätter:
Grabbarna äter hemma vid 15-tiden och flyger sedan 15.30 från Midlanda. De kommer till Göteborg efter en timme och 20 minuter och därefter blir det busstransport direkt till Rambergsvallen.
Inför en hemmamatch träffas spelarna cirka 3,5 timme före match och äter. Så skillnaden blir inte allt för stor.
I fjol var GIF-spelarna för det mesta borta tre dagar då det handlade om matcher i exempelvis Göteborg. Detta eftersom man flög ner dagen före och sedan inte hann med sista planet hem under matchdagen.
Det sliter mer än vad man tror att resa och ligga borta på hotell. Givetvis känns det mycket bättre att kunna flyga ner över dagen och sedan få lägga sig i sin egen säng.
Vi ska utvärdera det hela efter de två första matcherna. Men jag tror att det här blir perfekt och kan vara en viktig detalj av flera som kan spela roll i det långa loppet, säger Urban.
Hur mycket dyrare blir det att flyga över dagen i jämfört med det gamla resesättet?
Faktiskt bara marginellt. Jag skulle tror att det handlar om några hundralappar per spelare.
Giffarnas lagkapten Patrik Eriksson-Ohlsson blev matchvinnare genom att nicka in matchens enda mål borta mot IFK Göteborg i fjol. En av två bortasegrar.
Det här nya upplägget har varit ett önskemål från både ledare och spelarråd. Nu får vi mer möjlighet till träning och vila, säger en mycket nöjd \"Patte\".
Lyxigare, bättre och inte mycket dyrare. Låter bra det.

Mer läsning

Annons