Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För dåligt av GIF att förlora

Annons
En poäng var målsättningen.
På tok för defensivt och försiktigt mot ett Assyriska, som långa stunder höll samma nivå som gamla luggslitna Bårsta IP. Det vill säga allt annat än allsvensk klass.
Ändå tilläts alltså detta Assyriska vinna med matchens enda mål och det är förstås för dåligt av samma GIF-gäng, som för precis en vecka sedan slog tillbaka svenska mästarna med 20.
Jag minns ett litet eftersnack med Öyvind Svenning då, efter Malmömatchen.
Tänk om ni ändå kunde spela så här mot de så kallade sämre lagen, sade jag utan att vilja vara elak.
Öyvind lyfte ögonbrynen, pustade och vädjade lika snällt, men bestämt:
Men låt oss nu få njuta av detta och strunta i att tänka på andra matcher...
Tyvärr är det ofrånkomligt att redan här och nu dra upp det hela igen och konstatera, att GIF Sundsvall fortsätter ovanan att underprestera mot bottenkonkurrenterna, att GIF Sundsvall fortsätter förlora på bortaplan, och att GIF Sundsvall är och förblir ett i grunden mediokert allsvenskt fotbollslag.
Fortsatt fokus på defensiven, var anbefallt från tränarhåll.
Sedan hoppades tydligen Jan Halvor Halvorsen att offensiven skulle komma av sig själv, att Assyriska skulle bjuda bort samma kontringsytor som mäktiga MFF gjorde hemma i IP.
Men ack vad Halvor och alla andra giffare bedrog sig.
Assyriska spelade inte helt olikt gästerna från norr, med ett lågt försvar och fler långa, raka uppspel än kortpassningar via mittfältet.
Det fanns dock en skillnad. Och det var att när det väl blev spel och kamp på just mitten var fantasin större, liksom kvickheten i tanke och fötter, detta förstärkta \"assyriernas landslag\".
Jag såg Ibrahim Atiku vid ett par tillfällen under hans fjolårssäsong i Superettan med Ö-vikslaget Friska Viljor. Jag tyckte då, och det omdömet står kvar, att killen är snabb och individuellt skicklig, men knappast något för Allsvenskan.
Dessvärre räckte dessa kvaliteter för att avgöra gårdagkvällens uppgörelse med Giffarna. Och det värsta av allt var att Atiku fick två chanser att skjuta innan bollen via \"Peo\" slank in vid Sundfors bortre stolpe...
Jag tycker också det är riktigt illa, att det därefter syntes tydligt att det fanns en växel till hos Giffarna anfallsmässigt.
Men det var så dags då, med 1718 minuter kvar.
Ovana vid naturgräs tycktes GIF-spelarna allt tröttare under slutforceringen.
Med oskärpa och en allt tydligare felprocent i passningar, skott och nickar mot Erland Hellström i hemmamålet, som helt klart har växt in i den allsvenska målvaktskostymen.
Laget Assyriska FF har dock mer att bevisa om den givna målsättningen \"nytt kontrakt\" ska kunna infrias. Trots den här 10-segern, som bara tillfälligt ger José Morais och hans vit-röda manskap arbetsro. På bland annat GIF Sundsvalls bekostnad.
Och med Giffarna åter på nedflyttningsplats inför landskampsuppehållet är det omöjligt att låta bli att gräma sig över två tappade poäng mot Landskrona hemma, nio tappade bortapoäng mot i tur och ordning ÖIS, Gefle och Assyriska. Lag som alla kommer att slåss för sin existens.
I det perspektivet minskar värdet av skrällsegern mot MFF rejält.

Mer läsning

Annons