Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotbollens toppar till Sundsvall

/

I oktober gästades Idrottsparken av en delegation från Danmark. Till helgen är det de svenska fotbollstopparnas tur. Huvudanledningen är densamma: framtidens matcharenor. – Och där är förstås IP intressant, säger Lars-Erik Öberg, ordförande i Medelpads Fotbollförbund.

Annons
Öberg känner sig mäkta stolt som fotbollshövding i dessa dagar.
Inte nog med att Norrlandskonferensen med företrädare för samtliga Norrlandsdistrikt förlagts till Södra Berget i Sundsvall.
Gästlistan, med namn som Lars-Åke Lagrell, Bo Lundquist och Susanne Erlandsson i spetsen, imponerar.
Det är första gången någonsin under Norrlandskonferensens 50-åriga historia som den gästas av Sveriges tre mest framträdande fotbollsprofilera på ledarsidan samtidigt, påpekar Öberg.
För de som inte känner till ndvädnig fakta kan vi berätta att Lars-Åke Lagrell är ordförande i Svenska Fotbollförbundet, Bosse Lundquist är ordförade i både mästarklubben Djurgårdens IF och elitklubbarnas intresseorgansiation, SEF, och Susanne Erlandsson är vice ordförande i Svenska Fotbollförubndet, samt ordfröande i elitföreningen på damsidan, EFD.
Skoj för inte bara oss i Medelpads Fotbollförbund som värdar och arrangörer, utan också skoj för hela Sundsvall! utbrister Öberg.
På anläggningssidan har Sundsvalls i dagsläget mycket gott rykte.
Förutom paradarenan Idrottsparken finns uppvärmt konstgräs också på Västhagen. Och i Tipshallen, i folkmun kort och gott Nordic, finns en inomhusanläggning av högsta klass.
Dessutom planerar elitföreningen GIF Sundsvall för att slutföra projektet Granli, med flera fullstora planera, varav uppvärmning ska finnas för både natur- och konstgräs när allt är färdigbyggt, i den bästa av världar.
Och den här hösten har det verkligen hänt saker...
Därför finns också en programpunkt med Giffarnas klubbchef, Urban Hagblom, som föredragshållare.
Rubriken: \"Vägen tillbaka\".

Mer läsning

Annons