Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från igår:Giffarna värvar Figo

Luis Figo byter italienska Inter mot GIF Sundsvall. Den portugisiske storstjärnan spelar sin första match för Giffarna redan den 15 juli mot Falkenberg i Idrottsparken.

Annons
Henrik Larsson sätter guld på Allsvenskan när han vänder hem till Helsingborg, men frågan är om inte värvningen av Figo till Superettan smäller högre.
GIF Sundsvall vill inte kommentera nyheten utan hänvisar till en presskonferens nu på måndag. Men anonyma källor bekräftar ändå att affären är i hamn och att dessutom fler storspelare är på väg ...
Med Figo i truppen ökar våra möjligheter dramatiskt att komma upp ur Superettan direkt, säger en anonym källa inom GIF till ST-sport sent i går kväll.
33-årige Figo är gift med en svenska från Sollefteå och de tillbringar sedan tidigare somrarna uppe i Sollefteå. Nu har paret även sökt bygglov i trakten och tankarna på att avsluta karriären i norra Sverige har växt fram efter hand.
Kontraktet med Giffarna skrivs på tre år med option för ytterligare ett.
Värvningen möjliggörs av ett portugisiskt storföretag som går in och blir ny huvudsponsor för Giffarna.
Det portugisiska företaget, som heter F.I.G. (Feopescado Internacional Gaviota) och verkar i fiskodlingsbranschen, kräver å sin sida att Figo ändrar sitt namn till artistnamnet till FIG, vilket Figo accepterar. På samma sätt kommer GIF Sundsvall att ändra sitt namn till FIG Sundsvall. Allt för att underlätta marknadsföringen för företaget.
Och fler spelare är på väg.
I Real Madrid har bland annat de två vännerna Roberto Carlos och Ronaldo visat intresse av att avsluta karriären i Sverige och i Sundsvall, och då handlar det om sommaren 2007.
Det här handlar om personliga vänner till Figo, det vill säga storspelare som är trötta på att träna så hårt och vill varva ner i en lugn miljö. Dessutom lockar det faktum att mediebevakningen inte är lika intensiv som på kontinenten, säger Figos rådgivare Rodrigo Mentira.
Allt det här låter för bra för att vara sant?
Det är det som är felet med ni svenskar. Ni vågar inte drömma stort, säger Mentira på en raspig mobiltelefon från Milano.
ST-sport har utan att lyckas sökt Luis Figo på telefon för en kommentar.

FAKTA/Luis Figo
Namn: Luis Filipe Maeira Caeiro
Ålder: född 4 november 1972
Klubbar: Sporting Lissabon 89-95, Barcelona 95-00, Real Madrid 00-05, Inter 05-06, FIG Sundsvall 06-?
Meriter: Utsedd till världens bäste fotbollspeare av FIFA 2001. Fick Guldbollen av France Football 2000.

Mer läsning

Annons