Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gerba – en mångmiljon affär

AIK och GIF Sundsvall är överens om övergångssumman för Ali Gerba. En affär värd cirka fem miljoner kronor. – Klart att det är en bra affär. Annars hade vi inte sålt, säger Urban Hagblom.

Annons
Strax efter 22 i går kväll gick AIK ut med att den kanadensiska landslagsforwarden är klar för klubben.
Riktigt så långt vill dock inte Giffarnas klubbchef sträcka sig.
Jag blir lite förvånad över AIK:s agerande, för han är inte klar för AIK. Det jag kan bekräfta är att vi och AIK är muntligt överens om transfersumman, säger Hagblom.
Nu ska AIK gå vidare med att förhandla med Gerba. Man ska komma ihåg att vi var överens med Djurgården angående Fredric Lundqvist och med Rosenborg angående Öyvind Svenning, men båda blev ändå kvar i Giffarna.
Har du någon känsla om Gerba kommer att komma överens med AIK?
Nej, det har jag inte. Det är helt upp till Ali. Men jag är helt säker på att de inte kommer att komma överens på en stund, om de kommer överens.
Men ser du Gerba som förlorad för Giffarna?
Vi behöver spelare som brinner för att spela för GIF Sundsvall och det gör inte Ali Gerba, vilket vi kanske inte kan begära av honom. Han har också själv sänt ut signaler att han inte vill spela i Superettan.
Stefan Söderberg, sportsligt ansvarig i AIK, pratar dock som att Gerba blir helt klar för klubben inom kort:
Det är en mycket bra förstärkning för oss. Han har visat i Allsvenskan att han är en mycket bra spelare.
Om Gerba och \"Gnaget\" kommer överens så har Giffarna, enligt uppgifter till ST-sport, gjort ett miljonklipp.
Forwarden köptes billigt från Montreal Impact i somras och trots att den kanadensiska klubben ska ha procent på övergången, så kommer GIF Sundsvall dra in flera miljoner.
Affären uppges vara värd runt fem miljoner, där alltså en viss del försvinner till Montreal, och upgges också vara den största affären i Giffarnas historia.
Jag kommenterar inga summor. Men det klart att vi inte skulle sålt honom om vi inte gjorde en bra affär, säger Urban Hagblom.

Mer läsning

Annons