Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Giffarna vill avsluta bra

Sorgearbetet går vidare.
Men i dag ska GIF visa att man kan spela fotboll – trots degraderingen.
– Vi ska visa att vi har stark moral i det här gänget, säger Anders Högman.

Annons
Bedrövelsen efter måndagens misslyckande finns kvar.
Men livet går vidare.
Även för Giffarna Sundsvall.
Jag tycker ändå att det har varit bra stämning på träningarna. Det har varit mycket skämt och skoj, även om alla innerst inne mår dåligt av det som har hänt, säger Anders Högman.
Därför ersattes de tre senaste dagarnas träningar av en riktig prestigeturnering.
Vi delade upp laget i tre olika gäng. De gamla, de unga, och de mitt emellan.
Segrare?
Ja, det visade sig faktiskt att gammal är äldst, skrattar Högman.
Patrik Eriksson Ohlsson, Johan Andersson, Andreas Hermansson, Donatas Vencevicius, Peter Olofsson, Hasse Bergh och Jonas Wallerstedt i pensionärsgänget fick därmed en liten revansch för ett tungt år.
Och ynglingarna blev tvåa. Mellangänget hade väl varken tillräckligt med ungdomlig entusiasm eller rutin, funderar Högman.
Trots att de allsvenska äventyret nu har nått sin slutpunkt för den här gången ges Sundsvallsborna i dag en sista chans att se sina blå krigare i Allsvenskan.
För Anders Högman är matchen långt ifrån betydelselös:
Vi ska visa att vi har stark moral och kan avsluta på ett bra sätt. Jag ser det här som ett viktigt avstamp inför nästa år.
Därför spelar GIF med bästa möjliga lag.
I avstängda Patrik Eriksson Ohlsson och Stefan Ålanders ställe går Linus Johansson och Donatas Vencevicius in. Dessutom vilas skadade Peter Olofsson och ersätts med Mikael Åskoogh.
De som vill se Kalle Ljungberg och Jonas Wallerstedt från start får ge sig till tåls. I morgon börjar båda två på bänken.
Det vore idiotiskt att chansa med spelare som varit skadade så länge. Och Kalle vill jag inte riskera alls, även om han har tränat så saknar han nog den tajming som behövs, säger Högman.
Han är besviken över att säsongen blev som den blev.
Och kallar degraderingen onödig.
Ja, det känns onödigt. Men under första delen av säsongen gav vi allt för ofta bort initiativet, och trodde inte på oss själva. Tänk på Kalmar hemma och borta, Gävle hemma och borta och Assyriska borta. Det är lag som vi är bättre än, och som vi borde stressat sönder, säger Anders Högman.
Kritiken mot förre tränaren Halvorsen är tydlig.
Men nu blickar Anders Högman framåt.
Tills vidare får jag ta ansvaret för laget. När säsongen är över blir det semester, men träningsmatcher och sånt måste planeras. Ja, det finns en del att göra, säger han.
Men först: Örgryte hemma.
Och en första eller sista om man så vill chans till upprättelse.

Mer läsning

Annons