Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guiden

Annons
Analysen
Småpigg GIF-inledning förbyttes snabbt i ÖIS-dominans. 10 blev 20 och allt pekade på en bekväm hemmaseger när Giffarnas bjöds in i matchen via en straff ett par minuter före halvtidsvilan. Reducering av Fredric Lundqvist, ett par nödvändiga byten inför andra halvlek och ny bortaoptimism. Och vad händer? Jo, snabb ÖIS-kontring efter GIF-frispark fem minuter in på halvleken. 31 och därefter var det rena rama transportsträckan för Zoran Lukics aggressiva, löpvilliga och bolltrillande lag.
Citatet
Ailton spelade på 50 procent av sin fulla kapacitet... ÖIS-tränaren Zoran Lukic har stora förväntningar på sin brasilianske stjärnforward, som tillhörde giganterna i går, men sägs ligga efter med konditionsträningen.
Djurgårdstaktik som lyckades
Örgrytes sätta att spela fotboll bär redan nu en stark prägel av det 433-spel som Zoran Lukic och Sören Åkeby införde i Djurgården för ett några år sedan, och som gjorde DIF till populära venska mästare. Vem som var Örgrytes Kim Källström? Svar: Magnus Källander, förstås, och han var outstanding på planen.
Naturgräs inte naturligt längre?
Sundsvallsspelarna verkade stundtals handlingsförlamade och menade att en av förklaringarna till tveksamheterna var underlaget, som upplevdes som \"studsigt\" och litet tungsprunget.
Här måste man ta initiaitv. På vårt konstgräs kan man ibland vänta in bollen på ett annat sätt och det är ingen undanflykt, men visst kändes det ovant, förklarade Fredric Lundqvist.

Mer läsning

Annons