Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppfullt om att IP blir godkänd

IP är testat igen. Om en vecka kommer besked om den godkänns eller inte. — Vi är övertygade om att det löser sig, säger Giffarnas klubbchef Urban Hagblom.

Annons
ST-sport berättade i måndags att Idrottsparken inte är godkänd för varken allsvenskt spel eller för internationella matcher.
Just nu spelar GIF Sundsvall där på dispens från Svenska Fotbollförbundet.
I går gjorde ett holländskt företag nya tester av IP. På plats fanns bland annat gamle Ajax- och IFK Göteborgstjärnan Stefan Pettersson, som jobbar för leverantören av konstgräset i IP.
Vi får en rapport om en vecka om hur det gick, säger Pettersson.
Är du hoppfull?
Ja, det måste jag säga. Det är skillnad på planen nu mot för förra gången vi testade och det är så lite som skiljde vid förra testet för att den skulle bli godkänd. Vi har också gjort de åtgärder vi anser behövdes.
Skulle jag tala om hur små marginaler det är skulle de flesta garva åt det. Samtidigt så är det bara rätta sig efter de värden som är.
Från GIF Sundsvalls sida känner man ingen större oro över att planen inte är godkänd för spel.
Det finns ju garantier från leverantören att mattan ska klara kraven, så vi förväntar oss att det löser sig, säger Urban Hagblom.
Han tilägger:
Vi har inte ens funderat på vad som händer om den inte blir godkänd. Blir den inte det så får vi i så fall ta ställning om vi ska agera på något sätt.

Mer läsning

Annons