Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoten mot GIF

Trean mot tvåan, GIF Sundsvall mot Åtvidaberg, direktplats eller kval.

Höstens, om inte årets, viktigaste match är här och tre poäng med allsvensk glans finns i potten.

ST-sport har synat Åtvidaberg och plockat ut fem hot som GIF måste hantera.

Annons

Rutinerade Henrik Gustavsson har vuxit ut till en av Superettans absolut bästa målvakter. I år har han hållit nollan tio gånger och bara Mattias Asper (Mjällby) och Stojan Lukic (Falkenberg) har ett bättre facit.

Det är med andra ord inte lätt att överlista Åtvids sista utpost – som dessutom har hjälp av ett hårt arbetande försvar.

 

Christoffer Karlsson är bara 21 år, men har gjort över 100 matcher för Åtvidaberg. Ansågs tidigt vara en stor talang, värvades till Djurgården, men stoppades av skador.

I Åtvid är u-landslagsmannen balansspelaren på mitten och gör sitt jobb hårt, gärna tufft. Har dragit på sig sex gula och två röda kort i år och lär hamna i dueller med både Jonas Wallerstedt och Aziz Corr Nyang.

 

Haris Radetinac. Om Kristian Bergström står för de öppnande passningarna är det (höger)yttern Radetinac som står för flärden. Vill ha och får mycket boll på sin kant och utmanar både ofta och gärna. Giftig om han får komma en mot en för ofta – och det är något som GIF verkligen inte får tillåta.

Pontus Karlsson på andra kanten är dessutom målfarlig (5).

 

Oscar Möller, 22, och Viktor Prodell, 21, har hittat målet och prickat formen lagom till höstspurten. Två ganska långa och rörliga anfallare.

Prodell är lagets bäste målskytt med sex mål hittills. Möller har tagit en ordinarie tröja först på slutet, men gjort mål i de två senaste matcherna.

 

Bara i september har Åtvidaberg fixat mål och poäng på övertid två gånger.

I derbyt mot storebror IFK Norrköping ordnade Viktor Prodell 2–2-kvitteringen på stopptid medan Oscar Möller nickade in segermålet mot Assyriska i den 93:e minuten senast.

Det tyder på ork, både fysiskt och mentalt i årets Åtvid – och en varningsflagga för Giffarna som inte kan kosta på sig att slappna av förrän domaren har blåst för sista gången.

Mer läsning

Annons