Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huggsexa om Gerba – AIK endast överens med GIF

/

AIK och GIF Sundsvall är överens. Men 23-årige Ali Gerba kan hamna någon helt annanstans. Både IFK Göteborg och en norsk klubb har visat tydligt intresse för kanadensaren. – Jag väntar på rätt bud, säger han till ST.

Annons
Ali Gerba har varit ett hett namn i svensk media den senaste tiden.
För en vecka sedan gick AIK ut med nyheten att man var överens med Sundsvall om en övergång för Gerba.
Men det var då.
Sedan dess har ingenting konkret fört den målfarlige forwarden närmare AIK.
Tvärtom.
För medan både IFK Göteborg och en norsk klubb blandat sig i jakten på Gerba sitter huvudpersonen hemma i Montreal med fru och dotter och väntar.
Väntar på rätt bud.
Jag har hört att flera klubbar är intresserade, och har pratat både med AIK och Göteborg. Men mer än så är det egentligen inte, jag väntar fortfarande på rätt bud, säger han.
Gerbas halva debutsäsong i Allsvenskan gav eko i fotbolls-Sverige.
Själv är han smickrad över intresset, men tycker ändå att det är en jobbig situation att inte veta var han ska spela fotboll i vår.
Jag är fotbollspelare och det viktiga är att jag får spela i den klubb som känns rätt för mig och min familj. Jag är inte orolig, det kommer att lösa sig, säger Gerba.
Han betonar också att det första steget för alla klubbarna är att göra klart med GIF Sundsvall. AIK är den enda klubben som kommit så långt med ett bud på runt fem miljoner, varav Sundsvall uppskattnigsvis får mellan tre och en halv och fyra miljoner sedan Montreal Impact försäkrat sig om sitt...
Jag räknar med att vara tillbaka i Sverige efter jul, i början på januari. Och då tar jag med mig familjen över. Tills dess tränar jag med några spelare här, och har en personlig gymtränare som ser till att jag håller mig i form, säger Gerba.
Tills vidare är GIF Sundsvall klubbadressen.
Innan vi fått något konkret bud finns inget att ta ställning till. Med AIK är vi överens om tagen, klubbarna emellan. Vill någon annan blanda sig i är det upp till den klubben att presentera något vettigt. En påringning räknas som en intresseanmälan vilken som helst, inget mer, säger Giffarnas klubbchef Urban Hagblom.
IFK Göteborg?
Bollen ligger hos Blåvitt. Där finns något mer, men det som presenterats hittills är för dåligt, klargör Urban Hagblom.
Fler spelare \"på väg\" bort?
Nej. Som sagt: utan bud finns inget att fundera över i den vägen, säger Urban Hagblom iskallt.

Mer läsning

Annons