Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idrottsparken klarar inte kraven

GIF Sundsvall är i serieledning och fantasierna om internationellt spel tar fart.
Men UEFA säger stopp.
Idrottsparkens nya konstgräsmatta klarar inte kraven.

Annons
Det ställs hårda krav på konstgräs från UEFA:s och Svenska Fotbollförbundets håll. Och Idrottsparken i Sundsvall har testats vid tre tillfällen utan att klara kraven. Bland annat provas hur vatten släpps igenom, hur bollen studsar och skaderisken vid vridmoment.
Mattan är aningen för hård.
Det är stötdämpningen när man springer som inte riktigt klarar UEFA:s gränsvärde, säger Lars-Erik Återgård på kultur- och fritidsförvaltningen.
Nu ska kommunen träffa leverantören för att se om problemet kan åtgärdas. Fotbollförbundet har begärt in en åtgärdsplan före den 20 april.
Det är det lilla sista som saknas och det är ingen katastrof. Vi förutsätter att mattan ska klara kraven eftersom leverantören har garanterat det, säger Återgård.
Men Lars-Erik Öberg på MFF är irriterad. För klaras inte kraven kan man inte söka de damlandskamper som är planerade sedan tidigare. Då kan inte heller GIF Sundsvall spela i Royal League i framtiden.
Det här måste ändras på något sätt, men om man lägger på mer gummigranulat för att öka dämpningen så blir grässtråna för korta, och då får vi inte den gräsbroms som krävs för att bollen inte ska rulla för fort. Det blir en ond cirkel, säger Öberg.

Mer läsning

Annons