Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget bra resultat

Annons
GÄVLE (ST)
Slaget om Norrland är över - för den här gången.
Tyvärr blir det bara ett derby till den här säsongen. Frågan är om det blir fler kommande år? Eller om ens det tidiga höstmötet i IP 8 augusti kommer att gälla något..?
GIF Sundsvall läcker fortfarande. Inte som ett såll, kanske, men tillräckligt för att sjunka som ett sänke i tabellen.
1-2 mot nykomlingen GIF från Gävle - Allsvenskans mest nedflyttningstippade lag - var sämsta tänkbara resultat för ett Sundsvallslag, som nu måste åstadkomma en snabb vändning i ett skede av serien med guldkandidaten Malmö FF närmast på programmet.
Jo, jag vet att statistiken här talar för GIF-poäng igen, men något säger mig att vi inte ska tro och hoppas alltför mycket på traditionens makt den här iskalla fotbollsvåren.
Minns att Halmstad jagade bort sitt Sundsvallsspöke för en vecka sedan, och ska Malmö ta död på sin trista svit mot Giffarna är det nog dags nu.
Så svagt är nämligen GIF Sundsvall just nu.
Inte i själva spelet, men väl i avgörande lägen framför de båda målen.
Båda Gefles mål i går kväll kändes onödiga.
Det första efter en hörna, som aldrig borde ha blivit hörna om mål-Sundfors eller någon annan centralt placerad försvarskamrat gjort klart för Tobias Eriksson att han inte behövde nicka ut bollen över kortlinjen. Det fanns tid och plats att göra något annat av bollen - i en helt annan riktning...
Å andra sidan var Daniel Bernhardsson målnick till 1-0 riktigt vass. Så vass att man för ett ögonblick vill bortse från att Patrik Eriksson-Ohlsson tappade markeringen och för andra matchen i följd lät en motståndare dirigera in en höjdboll med huvudet.
Det andra och avgörande Geflemålet i 58:e minuten var ännu värre.
Klent försvarsjobb av Tommy Bergersen och Mattias Nylund gav möjligheter till ett inspel från höger, som efter rena flipperturen letade sig in via Daniel Westlin.
Jag vet inte hur många gånger Giffarna hade chansen att avväpna hemmaspelarna i förspelet till det ödesdigra målet, så någon enskild syndbock är svårt att utse.
Däremot handlade det även här om tydliga kommunilkationsproblem.
Kommunikationsproblem är också det närmaste jag kan komma en förklaring till hur GIF Sundsvall lyckas tappa matcher och poäng på det sätt som blivit en ful ovana sedan den lyckosamma premiärsegern mot Elfsborg. Boråsarna som nu också är det enda laget som är kvar bakom Jan Halvor Halvorsens GIF-upplaga i tabellen.
Pratar man inte samma språk över hela banan blir det till slut situationer och problem som inte går att rädda upp!
Jag efterlyste redan för en vecka sedan skadade Johan Andersson i backlinjen. Och gör det än en gång här och nu. Johan Wallerstedt tycker jag däremot vi ska sluta sukta efter i nuläget, eftersom han varken kan eller kommer att kunna spela allsvensk fotboll den här säsongen.
Det som inte går att påverka ska man heller inte göra för stor affär av. Så \"Walle\" och Kalle Ljungberg glömmer vi nu en gång för alla.
Därmed inte sagt att Giffarna har andra dugliga forwardsalternativ. Tvärt om var just denna brist extra påtaglig under 90 blöta och allt kallare minuter på K-märkta Strömvallen.

Mer läsning

Annons