Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Högmaneffekten ge seger i Borås?

Seger mot Assyriska. Oavgjort mot topplagen Hammarby och IFK Göteborg. Högmaneffekten? – Det är en extrem skillnad mot tidigare, säger GIF-tränaren Anders Högman inför ödesmatchen mot Elfsborg.

Annons
Anders Högman kom in.
Ändrade taktiken och lockade fram spelarnas hjärtan igen.
Och gav Giffarna den chans man var på god väg att spela bort under Jan Halvor Halvorsen.
Nu är det ny ödesmatch.
Mot Elfsborg.
I Borås.
En stad GIF Sundsvall inte bärgat tre poäng i sedan 1987.
Men Anders Högman vägrar lyssna på statistiken:
Jag inbillar mig att traditionens match inte kan spela någon roll. Men visst är det på tiden att vi vinner igen...
Varför ska Sundsvallsborna fortsätta tro på Giffarna?
För att vi fortfarande har en hygglig chans att klara det här. Vi är tillbaka till det enkla igen, taktiskt och spelmässigt, och det har betytt otroligt mycket.
När jag går på stan märker jag att det fortfarande finns hopp för Giffarna. Folk tror på oss, du ska veta hur mycket positiva tillrop jag får, och hur mycket folk som kommer fram till mig, människor som jag aldrig träffat förut. Det är fantastiskt.
Själv då, är du nöjd med vad ni har presenterat sen du tog över?
Ja, jag kan inte klaga på vad grabbarna har presterat. Vi har tagit ett par snäpp framåt. Segern mot Assyriska var imponerande, och mot Malmö tycker jag det var missflyt, för där hade vi grepp om matchen. Sen har vi gjort två bra matcher mot Göteborg och Bajen och faktiskt hållt nollan bakåt i båda.
Det verkar vara mer hjärta i spelet nu. Är allt beroende på spelsystemet?
Det ena ger nog det andra. Spelarna har nog mer trygghet och då är det betydligt lättare att ge maximalt. Det verkar också som att vi orkar mer nu, trots att vi spelar aggressivare. Tidigare var det många spelare som vinkade på byten efter 65 minuter, det sker inte nu...
Och kolla på den senaste matchen, mot Hammarby. Vi hade elva, tolv avslut. Tidigare har vi haft ett, två, tre avslut, högst.
Mot Elfsborgs nu då. Mattias Nylund är avstängd, och Elfsborg är bra. Hur ska ni spela?
Vi måste ta initiativ redan från start. Första 30 minuter blir väldigt viktiga. Vi måste ha pigga ben, och så måste vi tömma oss totalt. Tobias Eriksson kommer att spela på Mattias plats, att kasta in Tomas Backman som inte spelat en hel allsvensk match på över ett år tror jag vore helt fel.
Är kvällens match en ödesmatch?
I den kalkyl jag har gjort hänger mycket på hur Landskrona spelar. Det är matchen mot dem som blir den absoluta ödesmatchen. Landskrona har ett tufft program, och så länge vi har chansen så kommer vi fortsätta kämpa.

Mer läsning

Annons