Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kris för Per Joar i Rosenborg

Tre raka förluster. Krisstämning i laget. Men Per Joar Hansen är övertygad om att han kan vända Rosenborgs tunga vår. — Det är en jävla uppförsbacke just nu. Men är det nån som vet hur det är i motgång så är det jag, säger han.

Annons
Åtta poäng på sju matcher.
Då är det kris i mästarklubben Rosenborg.
Inte sedan 1991 har laget inlett säsongen så dåligt.
I skottgluggen förre GIF-tränaren Per Joar Hansen.
Det känns som ett misslyckande, helt klart. Och det är ju jag som är ytterst ansvarig, så visst funderar jag på min roll, säger han.
Efter förlusten mot Viking i måndags fick han 120 sms på telefonen från oroade supportrar. Och återigen fick han frågan från norsk press om han tänker avgå.
Nåt entydigt svar gav inte RBK-tränaren.
Jag har själv tagit initiativ till ett snack med sportchefen Rune Bratseth. Ingen person kan vara viktigare än klubben, så om det är en ny tränare som behövs för att Rosenborg ska bli mästare så måste jag acceptera det, säger Per Joar.
Rosenborg har inlett säsongen uselt. Laget har släppt in på tok för mycket mål och är nu åtta poäng efter serieledarna.
Vi har släppt in rena pissmålen, och sen blivit stressade i underläge. Det märks att spelarnas självförtroenden har knäckts. Tyvärr har jag inget ess i rockärmen, vi måste bara tro på att det går att vända det här.
Per Joar har också följt sitt gamla lags kräftgång i inledningen av allsvenskan. Och han lider med Giffarna och tränarkollegan Jan Halvor Halvorsen.
Jag följer Giffarna noga. Det känns väl som varken Jan Halvor eller jag kommer få pris som månadens tränare, säger han med ett snett leende.
Ändå är han övertygad om att Jan Halvor kommer få ordning på Giffarnas spel.
Absolut. Jag tror både Sundsvall och Rosenborg kommer vända det här. Jan Halvor är en mycket duktig coach och är stark i en sån här situation, säger Per Joar.
I går firade hela Norge 17:e maj med extra mycket festligheter, 100 år efter unionsupplösningen. Och trots krisen i Rosenborg vägrade Per Joar avstå från firandet.
Man måste gå ut med rak rygg och visa att man står upp för laget, säger han.

Rosenborgs tunga vår:
Rosenborg-Aalesund 2-2
Bodö/Glimt-Rosenborg 0-1
Rosenborg-Fredrikstad 0-1
Lilleström-Rosenborg 1-1
Rosenborg-Start 3-0
Lyn Oslo-Rosenborg 3-2
Royal League: Malmö FF-Rosenborg 4-2
Rosenborg-Viking 0-2

Mer läsning

Annons