Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lustig kan ersätta Lunkan

Landslagsbacken Fredric Lundqvist skadad och på väg bort från klubben. Ersättaren ser ut att bli Umeås Mikael Lustig. — En oerhört snabb spelare med ett bra tillslag på bollen, säger Giffarnas klubbchef Urban Hagblom om juniorlandslagsmannen.

Annons
18-årige högerbacken Mikael Lustig ser ut att bli GIF Sundsvalls första förvärv när transferfönstret öppnar.
Om nu ingen annan klubb nyper honom före. Örgrytes tränare Zoran Lukic fanns på plats i Umeå i söndags när Umeå spelade oavgjort mot Sandviken.
Klart är dock att han hälsar på i Sundsvall
Jag ska ner till Sundsvall nästa vecka och prata med klubben och se mig omkring, säger Lustig.
Urban Hagblom:
Det är en mycket intressant spelare, men att han ska kunna ersätta Lunkan känns orättvist mot honom, om nu Lundqvist försvinner. Vi har inte hört något från Viking Stavanger de senaste dagarna. Vi fick ett bud för några veckor men det var alldeles för dåligt för att kunna accepteras.
Mycket talar dock för att Fredric Lundqvist försvinner till Norge.
I de termer vi pratat så känns det rätt även om det återstår en hel del. Jag har ju inte varit dit. Och har inte själv pratat med klubben, och Giffarna måste också göra ett val, säger Lunkan.
Säljs inte Lundqvist under säsongen går han som Bosmanspelare precis vart han vill och GIF Sundsvall blir helt utan pengar.
Så är det ju, han går ju under sexmånadsregeln och har rätt att förhandla med vilken han vill. Vi har inte skrivit något nytt kontrakt med honom och kan vi inte komma överens så är det väl klokt att sälja innan kontraktet gått ut, men det behöver inte bli direkt i juli, säger Hagblom.
För Lustig blir det ett spännande visit.
De verkar vara riktigt intresserade och att komma till Allsvenskan är ju ett mål som jag har. Jag har ingen aning om hur stor skillnaden mellan tvåan och Allsvenskan är, men förhoppningsvis så skulle jag klara mig, säger han.
Vad gäller Öyvind Svenning så är inget nytt under solen.
Vi är överens med Tromsö, men från Viking har vi inget hört, säger Hagblom.
Men ni skulle ha fått ett fax från Stavanger i söndags?
Det har vi inte fått.

Mer läsning

Annons