Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mållöst mot Mjällby med plus i kanten

/
  • Mjällbys William Leandersson försöker sno bollen från pigge Emil Forsberg i det mållösa mötet på träningslägret i Agia Napa.
  • Fredric Jonson får behandling av GIF Sundsvalls naprapat Erika Blom efter duellen med Anton Dahlström. Patrick Osiako kikar på.
  • Robert Lundström kom in som högerback i stället för Patrik Rikama och det var fullt blås direkt. Här smiter han förbi William Leandersson.
  • Jonas Wallerstedt driver målmedvedet bollen förbi Mjällbys hårfagre fixstjärna Tobias Grahn.
  • Tommy Naurin tippar ett långskott till hörna. Trots allsvenskt motstånd i form av Mjällby AIF ställdes GIF-målvakten aldrig på några riktiga prov.
  • Robert Lundström stångas med William Leandersson i Mjällby AIF. Duellen vann Lundström, matchen blev mållös. Lagkapten Jonas Wallerstedt bevakar i bakgrunden.

Med allsvenska Mjällby som motståndare spelade GIF Sundsvall sin andra match på Cypernlägret.

En mållös eftermiddagstillställning där Emil Forsberg var närmast av alla att näta.

– Fan att Asper skulle vara på den, säger han om sitt skruvade precisionsskott mot stormålvaktens vänstra kryss.

Annons

GIF kan ta med sig mycket matnyttigt från mötet med Mjällby. Bland det positiva hittade vi fina kombinationer, rejäl press, hög intensitet och god intern kommunikation.

Allt mot ett motstånd av perfekt kaliber i träningssammanhang.

– Det är så här vi vill spela, vi gör en bra match, säger Forsberg som var en av de piggare och mest initiativrika på planen.

Under framför allt första halvlek visar GIF en hel del kvalitet och ett par vassa chanser skapas; Jonas Wallerstedt är så när att styra in 1–0 efter ett fint inlägg från David Myrestam, men Mattias Asper tippar bollen via stolpen till hörna.

Ett par chanser radas upp med Emil Forsbergs giftiga skott som det vassaste, men det fanns en del på minuskontot också.

Ibland blev det väldigt många långa bollar och när GIF väl fick lägen var tålamodet en smula begränsat. I stället för att rulla på och avancera framåt drog man på ganska fjuttiga distansskott som var plockpotatis för en sådan som Asper.

– Vi började lite högt i banan, men sedan fick vi ordning och behärskade dem ganska bra. Vi hittade passningsspelet och har några riktigt bra anfall, säger mittbacken Fredric Jonson som klev av i slutet efter en ursinnig satsning mot Mjällbys Anton Dahlström.

Mjällbyledningen gormade och skrek, men Jonsson tog det med ro.

– Äh, det var ingen fara. Och jag klev bara av för att jag var trött, säger han och gav Fredrik Broman ett par minuter på planen.

Mjällbytränaren Peter Swärdh vill inte sia om Sundsvalls chanser i Superettan.

– Det är väl fyra-fem, kanske sex lag som har chansen. Men GIF är ett gediget, hårt arbetande lag som har kvaliteter.

Mer läsning

Annons